Tojásfestés borotvahabbal – húsvét 2019

Tojásfestés borotvahabbal: Imádod a kreatív, különleges alkotásokat? Próbáld ki a tojásfestést borotvahabbal! Igen, lehetséges! Mutatjuk hogyan! 😊

tojásfestés borotvahabbal
tojásfestés borotvahabbal

Tojásfestés borotvahabbal: A húsvéti hagyományok közül a legjobban talán a locsolkodás és a tojásfestés él még. A lányok előszeretettel készítenek szebbnél szebb tojásokat a fiúknak. A tojásfestést számtalan technikával el lehet készíteni. Ha szereted a színeket, akkor a borotvahabos megoldást Neked találták ki! 😊

Tojásfestés borotvahabbal

Részletes bemutató videó:

tojásfestés borotvahabbal

Hozzávalók:

  • Tojások ( az elmaradhatatlan 😊 )
  • ételfestékek
  • szívószál
  • jégkocka
  • edények, tálak
tojásfestés borotvahabbal
tojásfestés borotvahabbal

Tojásfestés borotvahabbal – elkészítés:

A tojásokat tedd bele egy hideg vízzel töltött edénybe, majd forrald fel. Mikor már zubog a víz, várj még két-három percet. Zárd el a gáztűzhelyet, majd keress egy nagyobb tálat, amibe hideg vizet töltesz. A hideg vízbe rakj jégkockákat, hogy minél gyorsabban le tudjanak hűlni a tojások. Körülbelül 15 perc múlva szedd ki őket a jeges vízből, rakd bele egy törölközőbe őket. Töröld szárazra tojásokat.

Tojások színezése borotvahabbal:

tojásfestés borotvahabbal
tojásfestés borotvahabbal

Vegyél elő egy nagyobb méretű tepsit, fújd tele borotvahabbal. Most pedig végre jöhet a lényeg, az ételfesték. A különböző színeket szépen sorban csepegtesd a borotvahabra. Ezek után nincs más dolgod, mint egy késsel vagy szívószállal függőlegesen és vízszintesen is összekeverni a masszát. Próbáld meg úgy csinálni, óvatos mozdulatokkal, mintha hullámokat rajzolnál. Már a tepsiben levő borotvahab nagyon gusztusosan fog kinézni.

Helyezd bele a tojásokat a masszába, takard be őket gondosan, hogy ne látszódjon ki egyik tojás se a színes borotvahab alól. Most pedig várj 20 percet – de akár egy órát is várhatsz vele – , majd szedd ki a masszából a tojásokat, tisztítsd meg őket a habtól, és már kész is vannak a gyönyörűen festett tojások.

Egyéb kreatív, nem mindennapi ötletek tojásfestésre:

Színes fonalak, cérnák

tojásfestés
tojásfestés

Csodálatos alkotásokat tudsz készíteni egy kis ragasztó és fonal segítségével is. Kend be a tojást ragasztóval, majd kezd el szépen rátekerni a színes fonalakat.

Gyönyörű növény minták

tojásfestés
tojásfestés

Ragassz a tojásokra virágszirmot, leveleket, majd tedd bele harisnyába. Kösd be a végét és már mehet is a hagymafőzetbe.  Tíz perc után halászd ki a tojásokat, várd meg, míg kihűl és szedd le róla a harisnyát. Az eredmény önmagáért beszél.

Tojásdíszítés vízfestékkel és ceruzával

tojásfestés
tojásfestés

Fesd be vízfestékkel a tojásokat, legyen mindegyik különböző színű. Majd ceruzával rajzolj rá mintákat. Lehet virág, levél vagy egyéb kedves motívumokat is kitalálhatsz rájuk.

Tojásdíszítés alkoholos filccel

tojásfestés
tojásfestés

Eddig nem is gondoltál rá? Pedig egyszerű és szép mintákat készíthetsz az alkoholos filccel is. Különböző színeket használj és keress szép mintákat a neten. Ha nem bízol a vonalvezetésben, rajzolhatsz ceruzával segédvonalakat is, amit később átrajzolsz alkoholos filccel.

Csipkevarázs tojásokon

tojásfestés
tojásfestés

Válassz szép csipke anyagokat, tedd bele a tojást, és kösd be a végét, majd mártsd bele festékbe. A végeredménytől garantáltan leesik majd az állad.

További cikkek húsvét témakörben:

húsvét