Farsangi smink – különleges arcfestés

farsangi smink: Ha elakadtál az óvodai farsangi felkészülésben/ötletelésben, mutatunk pár cuki sminkverziót. Már csak a farsangi jelmez kell hozzá, hogy teljes legyen a siker! A sminkeket nem kell profira bíznod, otthon is elkészítheted bátran a megfelelő, bőrbarát termékekkel. Íme pár ötlet! 😉

Farsangi smink – arcfestés

Az emberi arcra speciális és bevizsgált termékekkel szabad csak dolgozni. Mielőtt bevásárolnánk, nézzünk utána melyik a legjobb termék. Az arcfestés egyébként nem egy új keletű dolog, ha belegondolunk őseink régen vadászati és harci céljaik eléréséhez használták. A megmaradt törzsi kultúrákban pedig még mindig népszerű az arcfestés.

Farsangi smink – változz zebrává

farsangi smink
farsangi smink

Fekete és fehér festékre lesz szükségünk. Először mindenféleképp rajzoljuk meg a kontúrt, majd jöhetnek a csíkok és a tele fekete részek. Ha ezzel készen vagyunk, vegyük elő a fehér festéket, és lássunk neki a színezésnek. A lányok haját érdemes hátra fonni parkettába, az nagyon jól passzol a zebra mintához.

Farsangi smink – édes kiskutya

farsangi smink
farsangi smink

Ennél a mintánál akár több színt is használhatunk. Sötét, világosbarna, fekete és a piros is mehet. Először kezdjünk a körvonal megrajzolásával, rajzoljuk fel a szájat, a nyelvet a bajuszt, az orrot, majd jöhetnek a foltok. A cuki foltocskák lehetnek sötétbarna, világosbarna és fekete színűek is. A foltok satírozása után jöhet a nyelv, színezzük be pirosra. Majd, ha ez is megvan, fehérrel töltsük ki a kontúrvonalat.

A bátor oroszlán – smink

farsangi smink
farsangi smink

Na hát itt igazán kiélhetjük kreativitásunkat. Az összes napos, boldogságot és örömöt sugárzó színt felvihetjük az arcbőrre. Szükségünk lesz pirosra, narancssárgára, citromsárgára, barnára, feketére és fehérre is. Az első dolgunk az legyen, hogy egy szép narancssárga színnel fessük be az egész arcot, majd jöhetnek rá a minták. Feketével, fehérrel dolgozzuk ki a szemeket, a szájat és az orrot. Majd a sörényt cifrázzuk pirossal és citromsárgával is. A végeredmény magáért beszél. 😊

Cirmos cica haj…

farsangi smink
farsangi smink

Akik félnek a smink elkészítésétől kezdjék valami egyszerűbbel. A cica minta igazán könnyű, de ennek ellenére látványos is. Fehérre, feketére, lilára és piros színre is szükségünk van. Rajzoljunk kicsit erősebb szemöldököt, orrot, bajszot és a szájat hangsúlyozzuk pirossal. A szemeket is lehet erősíteni, ott leginkább a feketét és a lilát használjuk.

Cuki kisegér – smink

farsangi smink
farsangi smink

Vegyük elő a szürke, a rózsaszín, a fehér és a fekete festékeket. Mielőtt bekennénk az egész arcot szürkével rajzoljunk kontúrt, úgy sokkal könnyebb. Miután megvan a kontúr, töltsük ki szürke színnel, majd jöhetnek a részletek. Dolgozzuk ki a füleket, rajzoljunk bele rózsaszín részt, a szemek és a száj köré pedig kerüljön fehér is. A bajuszról se feledkezzünk meg! 😊

A legédesebb kis mókus – smink

farsangi smink
farsangi smink

Ezzel a mintával garantáltan aratni fog gyermekünk. Ráadásul nem csak aranyos, az elkészítése is egyszerű. Szükségünk lesz barnára, feketére, fehérre. Rajzoljuk meg a kontúrt, csináljunk füleket, orrot és szájat. Majd színezzük ki barnára. Ha úgy gondoljuk akár az egészet kitölthetjük barna színnel, de ha nem szeretnénk, akkor elég, ha egy kis pirosítót teszünk az arcra. Ettől még aranyosabbá válik a mókus minta.

További farsangi sminkek:V

Gepárd lány – smink

farsangi smink
farsangi smink

Szép-szomorú bohóc – smink

farsang
farsang

Ártatlan őzike smink

farsang
farsang

Cuki hello kitty smink

farsang
farsang

Oroszlán(y) smink

farsang
farsang

Cuki nyuszi smink

farsang
farsang

Spiderwoman smink

farsang

További cikkek farsang témakörben:

Hotel Halászkert ünnepi ajánlatai >>>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here