Szentendrei Pestisűző Fesztivál szentendrei programok 2018

A Szentendrei Pestisűző Fesztivál – szentendrei programok 2018: A Fesztivál egy XVIII. századi városi legendának állít emléket. A Fő téren álló Pestiskeresztet a város gazdag szerb kereskedői állították 1763-ban hálából, hogy a járvány elkerülte a várost. A hiedelem szerint a halálos vésznek csak egy áldozata volt, egy fiatal lány, akit állítólag fejjel lefelé temettek el a kereszt alá, hogy a pestis ne tudjon tovább terjedni. A szombati nap fő eseménye a Szentendrei-szigetről csónakokkal érkező táncosok műsora. A társulat a veszedelmet megjelenítve, haláltáncot ad elő a Duna-korzón. Az előadás közben megérkeznek a helyi képzőművészek jellegzetes motívumaiból készített óriás bábok, melyek segítenek elűzni a halált a városból. A bábokat erre az alkalomra a helyi sport-és civil szervezetek, egyesületek „fogadják örökbe”. A program fáklyás felvonulással folytatódik, melyet a Vujicsics Tihamér Zeneiskola növendékeiből álló Fúvószenekar vezet. Vasárnap délelőtt vidám hangulatú hajóversenyt szervezünk a Dunán.

A rendezvény ingyenes!

szentendrei pestisűző fesztivál szentendrei programok 2018
szentendrei pestisűző fesztivál szentendrei programok 2018

Szentendrei Pestisűző Fesztivál – szentendrei programok 2018

Részletes program – 2018. június 16. szombat

Helyszín: Duna-korzó, Lázár cár tér

 • 16:00 „Szentendrei katasztrófák nyomában” Árvíz, tűzvész és járvány. Tematikus séta borzongani vágyóknak! Indulás a Tourinform Iroda elől.
 • 16:00 ALTARIVE A zenekar az elektronikus effektekkel megtűzdelt modern rock zenei stílust képviseli. A 2014-ben összeállt formáció szeretné világnézetét, meglátásait, kérdéseit és a Teremtőbe vetett hitét, emellett zeneszeretetét és dinamizmusát az általa képviselt zenei stílusban kifejezni.
 • 17:30 Sbandieratori di Gubbio -Lázár cár tér A rendezvény díszvendégei Szentendre olasz testvérvárosának reneszánsz hagyományait őrző zászlóforgatói. A zenészekből és több nemzedéket felsorakoztató zászlóforgatókból álló csapat lélegzetelállító, színes bemutatója igazi kulturális csemege!
 • 18:30 MAGASHEGYI UNDERGROUND Alternatív rock zenekar. Stílusukat nehéz kategóriába sorolni: városi folkzenéjükben gyakran hallhatunk elektronikus zenei hatásokat, és nem félnek a sötétebb tónusoktól sem.
 • 20:00 A Barakoo Dobkör kíséretével a Szentendrei-sziget felől hajókon táncművészek érkeznek a Dunán.
 • 20:15 Haláltánc – kortárs performance a Duna-korzón Koreográfus: Grecsó Zoltán, jelmez: Jelmez-Art Kft.
 • 21:00 Fáklyás felvonulás Szentendre belvárosában. A menetet kíséri a Tihi Wind Band, a Vujicsics Tihamér Zeneiskola Fúvószenekara. Karnagy: Czifra Gergely
 • 21:30 SUPERNEM koncert Tudományos-fantasztikus popzenekar. Az ország egyik legjobb koncertzenekara, egyesek szerint a szórakoztatás „szergejbubkái”. Fülbemászó, popos dallamokból, klasszikus, karcos rockból, punkos vadulásból és modern gitárzenéből áll össze immár jellegzetesnek nevezhető stílusa.

 

Szentendrei Pestisűző Fesztivál 2018

Részletes program

2018. június 17. vasárnap

 • 10:00 Hajóverseny a Dunán Pap-sziget, Szentendrei Kajak-Kenu SE
 • 14:00 Sbandieratori di Gubbio -Lázár cár tér
 • 14:30 Hajóverseny eredményhirdetése, nyereménysorsolás – Színpad (Duna-korzó)
 • 16:00 KETTŐ KETTŐ TÁNCZENEKAR Az instrumentális ska zenét játszó banda 2004 nyarán alakult. Hazánkban egyedül képviselik az igényes tánczenének ezt a műfaját.
 • 18:30 BOHEMIAN BETYARS A magát speed-folk freak-punknak nevező együttes zenéje egy új, izgalmas keverékké állt össze: a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát vagy éppen a melodikus témáikat fűszerezik magyar, balkáni és cigány dallamokkal. Örömzenéjük magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mély vízébe.
 • 19:30 „Amikor kialszik a fény” Szentendre legsötétebb titkai egy sétába sűrítve. Indulás a Tourinform Iroda elől. További információ: iranyszentendre.hu
 • 21:00 Anna and the Barbies koncert A több mint egy évtizede nagy sikerrel zenélő alternatív pop-rock zenekart a rajongói közönsége az undergound szcéna kiskocsmáiból, klubjaiból ismeri és követi. Ennek fejében a zenekar mindenét odaadva hal meg estéről estére a világot jelentő deszkákon.

A műsorváltoztatás jogát fenntartják!

HAJÓVERSENY A DUNÁN

 • A Szentendrei Pestisűző Fesztivál keretében vidám hangulatú hajóversenyt szervezünk a Dunán.
 • Regisztráció: 08:00-tól (Pap-sziget, Szentendrei Kajak-Kenu SE)
 • Rajt: 10:00-tól, kategóriánként indítva
 • Útvonal: – Pásztor rév – Szentendrei-sziget –
 • Cél: Kacsakő

A versennyel nem titkolt célunk tovább erősíteni Szentendre és a Duna kapcsolatát, hogy a folyó, mint helyszín, szerves részévé váljon rendezvényeinknek.

Az esemény szakmai támogatója Horváth Csaba többszörös világbajnok, olimpiai bajnok kenus, illetve Pétervári Pál világbajnok kenus.

A hajóversenyt öt kategóriában hirdetjük meg:

 1. Versenykajak
 2. Versenykenu
 3. Túrakajak
 4. Túrakenu
 5. Freestyle (skiff, kielboat, fakenu, gumiraft, gumitreck, outrigger, sárkányhajó, paddle, felfújható gumicsónak, gumikajak, gumikenu)

A versenyre kizárólag kézihajtású vízi eszközzel lehet nevezni!

Kik nevezhetnek?

Bárki, aki kedvet érez ahhoz, hogy egy jó hangulatú vízi verseny részese legyen. Várjuk a szentendrei általános-és középiskolák csapatait, sportegyesületek, civil szervezetek, családok és baráti társaságok jelentkezését. Bővebb tájékoztató: szentendreprogram.hu oldalon, illetve a Szentendrei Pestisűző Fesztivál Facebook oldalán. Nevezni, illetve a versennyel kapcsolatban érdeklődni az appelshoffer.reka@szentendre.hu e-mail címen lehet.

A nevezés díjtalan!