Levendula szedd magad 2018 – Tihany

Levendula szedd magad! 2018 Tihany időpontja:

2018. június 22 – legkésőbb június 28-ig, 9.00 órától 19.00 óráig, a virágzás függvényében, készlet erejéig és az adott napra lekerített területen!

levendula-szedd-magad-2018
levendula-szedd-magad-2018

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság dolgozói várják a tihanyi levendula-ültetvényen, ha szeretné a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett a szedés élményét is átélni, és aztán otthonába vinni a saját kezűleg aratott tihanyi levendulát.

Levendula szedd magad 2018 Tihany helyszíne:

A Tihanyba vezető (1771-es) út mellett (Gödrösi elágazó), GPS: 46.919750, 17.864778

Levendula szedd magad 2018 Tihany találkozó időpontja:

9.00 órától 19.00 óráig

A levendula szedéséhez a helyszínen arató táskát kell vásárolnia, a virágszedés csak ezt követően kezdődhet!
A táska díján kívül a levendula szedésének nincs egyéb díja.

Előzetes regisztráció nem szükséges!

Az ültetvényre a belépés, fotózás díjtalan!

Drónok (pilóta nélküli légijárművek) használata a Tihanyi-félszigeten kizárólag az illetékes hatóságok előzetes engedélyével lehetséges!

A levendulás közelében a személygépkocsik számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk!

A 7117-es közút (tihanyi bekötőút), levendula-ültetvény melletti szakaszán a megállás, parkolás tilos! Kérjük, kövesse a forgalmat és a parkolást irányító természetvédelmi őreink utasításait!

Az autóbuszok a levendula ültetvénynél még a ki- és beszállás idejére sem állhatnak meg!
Számukra a Fogas Csárdával (Tihany, Kossuth L. u. 9.) szembeni parkolóban, vagy a 71-es út mellett, a faluba vezető kereszteződésnél lévő parkolóban van megállási-parkolási lehetőség.

Levendula szedd magad 2018 Tihany akció részvétel feltételei:

 1. Arató táska vásárlása, kisebb méretű (22×17,8×8 cm) díja: 1.500 Ft/db, a nagyobb méretű (22x28x11 cm) díja: 2.500 Ft/db. Egy személy csak egy aratótáskát vásárolhat, a napi készlet erejéig, 9.00 órától 19.00 óráig. A levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt arató táskába szedheti, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett.
  2. A levendulát mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel szedheti (olló, metszőolló). Szükség esetén, korlátozott számban, metszőollót tudunk kölcsönözni a helyszínen. A növények védelme érdekében tilos a kézi, vagy nem megfelelő eszközzel végzett virágszedés. Természetvédelmi őreink segítenek, megmutatják a szedés helyes módját.
  3. A virágot az ültetvény erre kijelölt részén lehet szedni.
  4. Kiskorú gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett és annak felelősségére vehet részt a szedésben!
  5. Virágszedés után valamennyi vendégünk zacskónként egy, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóhelyeit bemutató leporellót kap, mellyel egy felnőtt két alkalommal kedvezményesen léphet be a kiadványban feltüntetett bemutatóhelyeinkre. A kedvezményt 2019.02.28-ig érvényesítheti.
  6. A helyszínen levendula tövek vásárlására nincs lehetőség. Ültetésre alkalmas levendula tövek, valamint egyéb levendula-, és nemzeti parki termékek vásárlására (levendula szappan, olaj, csoki, szörp, lekvár, ajándéktárgyak, levendula ételeket tartalmazó szakácskönyv, bivaly-, és szürkemarha szalámi, stb.) a tihanyi Belső-tó partján található Levendula Ház Látogatóközpontban van lehetőség! Kérjen további információt a helyszínen dolgozó kollégáinktól!
  7. Kérjük, készüljön fel az időjárási körülményekre, gondoskodjon ivóvízről és napsütés elleni védelemről.

A levendula ültetvény megközelítése tömegközlekedéssel:

A Tihanyba hajóval érkezőknek javasoljuk, hogy a hajóállomástól sétáljanak fel a faluba, majd a falu végétől a  kerékpárúton az ültetvényre. Akik vonattal érkeznek Balatonfüredre, onnan menetrendszerinti autóbusszal utazhatnak Tihanyba, ahol a településen belüli utolsó megálló (“Tihany, sportpálya” nevű megálló) a levendula ültetvényhez a legközelebbi, onnan a kerékpárúton javasolt kisétálni az ültetvényre.

Gumikerekű kisvonatok is közlekednek Tihanyban, megállnak a Tihany-révnél, a Hajóállomásnál és a település központjában, a Posta mellett. A Tihanyi Apátság alatt lévő posta megállótól 2 km-re található a levendula-ültetvény, kb. 25 perc alatt elérhető gyalogosan.

A “SZEDD MAGAD!” programon kívül a levendula szedése az új ültetvényen és az öreg levendulásban is tilos.

Tihanyi Levendula Fesztivál 2018 

Ha nem lesz időd vagy kedved részt venni a Levendula Fesztiválon, ide kattintva további utazási ajánlatokat találsz: HM Hotels

hotel&more
hotel&more