Bicikliút a Fertő tótól a Balatonig

Bicikliút a Fertő tótól a Balatonig Újabb kerékpáros fejlesztést adtak át az országban. A Fertő tótól a Balatonig kitáblázott, biztonságos bicikli utakon lehet eljutni. Ez nagyjából százharminc kilométer, a kis forgalmú mellékutakon irányítják el a túrázókat Fertődtől Keszthelyig.

bicikliút Fertő tó és Balaton között
bicikliút Fertő tó és Balaton között

Bicikliút a Fertő tótól a Balatonig

A Fertő tó környékének egyik legnépszerűbb turista célpontjánál, a fertődi Eszterházy-kastélynál tábla jelzi, hogy az adott úton haladva a Balatonig el lehet biciklizni.

A „Kastélytól kastélyig” elnevezésű kerékpárút ötlete soproni és szombathelyi biciklisektől származik. Szerintük a festői tájon át vezető táv a jelzések és táblák segítségével most már bárki számára teljesíthető. Az osztrák határtól így egy nap alatt a Balatonra lehet érni kerékpárral.

Bicikliút a Fertő tótól a Balatonig

A keszthelyi Festetics-kastélyig vezető útvonalról az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Révész Máriusz azt mondta: az a cél, hogy az ország nagy részét a mostanihoz hasonlóan egy kerékpáros hálózatba kapcsolják.

A kormánybiztos kiemelte: ez a kezdeményezés példaértékű, hiszen a kormány egy civil kezdeményezés mellé állt, és a költségeket is állta. A biciklisek tájékozódását segítő táblákat pedig a Magyar Közút helyezte ki.

(Forrás: híradó 2018.07.19.)

Szállásajánlatunk: Hotel Szieszta Sopron

hotel szieszta logo
Hotel Szieszta Sopron

Hotel Szieszta, a legnagyobb soproni szálloda, nemrégen tesztelésre is került.  Egy páratlan paraméterekkel megáldott szállodát találtunk Sopronban. A környék, a programlehetőségek, a személyzet kedvessége, a vacsora, a szervezett kirándulások és nem utolsósorban a megfizethető ár! Szívből ajánljuk!

És lássuk, mit “kell” tudnunk a Hotel Sziesztáról!

A 266 szobás szálloda egy ősparkban, a klimatikus gyógyhelyminősítéssel rendelkező Lővérek erdeiben található, a történelmi belvárostól 15 percnyi sétára. Az alpesi klíma és az ózondús levegő kiváló felüdülést nyújt. Az aktív kikapcsolódásra vágyókat segway- és biciklikölcsönző, tenisz klub és a szálloda parkjából nyíló erdei túraútvonal és futópálya várja. Felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak a természet szerelmesei kerékpárral, gyalogosan, vagy akár segway-vel.

Szállóvendégeink részére szombatonként térítésmentes erdei sétát szervezünk ahol túravezetőnk bemutatja a város zöld oldalát és annak valamennyi látványos értékét. Az ismeretterjesztő erdei túránk minden korosztály számára tartogat érdekességeket.