Karácsonyi vásárok 2018 – az 5 legszebb adventi vásár

karácsonyi vásárok 2018: Az adventi időszakban érdemes ellátogatni a hangulatos vásárokba is. Mi összegyűjtöttük nektek a legkülönlegesebb adventi programokat! 😊

Karácsonyi vásárok 2018 – Aranycsengő Adventi Vásár Siófokon – 2018.11.30 – 12.23-ig

karácsonyi vásárok 2018
karácsonyi vásárok 2018

A Siófok főterén kialakított hangulatos adventi vásárban kézművesek és kereskedők várják a kilátogatókat. A vendéglátók pedig finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal kínálják az érdeklődőket. A népszerű fellépőkkel színesített ünnepi vásáron lesz kézműves foglalkozás gyermekeknek, ünnepi koncertek és gyertyagyújtás is. De kapható lesz forralt bor, forró csoki, valamint ne feledkezzünk meg a jégpályáról sem, mely a belváros szívében várja majd a korcsolyázni vágyókat! A téren felállított Betlehem mellett, a színpadon a hétvégéken a városi oktatási intézmények gyermekcsoportjai, diákjai segítenek feleleveníteni a karácsonyi ünnepkör hagyományait, valamint esténként ünnepváró zenei programok fogadják a közönséget.

Karácsonyi vásárok 2018 – Adventi Téli Fesztivál Győrben – 2018.11.30 – 12.23-ig

karácsonyi vásárok 2018
karácsonyi vásárok 2018

Decemberben ismét ünnepi fénybe burkolózik a város. Az adventi időszak idén is felejthetetlen hangulatot, színes programokat és sok meglepetést tartogat az érdeklődőknek Győr városa. A belváros díszfénybe öltözik. Az utcákon sétálók pedig a forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illatát érezhetik. A Betlehem, az adventi koszorú, a karácsonyfa és a Mikulás szánja mellett az érdeklődők kipróbálhatják a Dunakapu téri korcsolyapályát, valamint a Széchenyi téri kisvasutat.

 Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren – 2018.11.09 – 2019.01.01-ig

karácsonyi vásárok 2018
karácsonyi vásárok 2018

Gazdag gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat 2018. november 9. és 2019. január 1. között a főváros egyik legszebb főterén, a Vörösmarty téren. A helyszínen 16 vendéglátóhelyen, hetente más-más témát követve várják a látogatókat. Különleges ételeket kóstolhatnak, valamint december 6-án még a finn Mikulást is láthatják a téren, aki ajándékokkal kedveskedik majd a részt vevőknek. A gyerekeknek is készültek programokkal, őket gyertyaöntéssel, kosárfonással, mézeskalács sütéssel, gyöngyfűzéssel várják.

Advent Óbudán – 2018.11.30 – 12.02-ig

karácsonyi vásárok 2018
karácsonyi vásárok 2018

Az óbudai advent Budapest egyik legszebb karácsonyi vására. Koncertkínálata is igen változatos és színes, az óbudai vásáron fellép például: Szalóki Ági, Dresch Mihály, Muzsikás, Ferenczi György és az első Pesti Rackák, Gryllus Vilmos, Szent Efrém férfikórus, Bolyki Soul&Gospel, Szirtes Edina Mókus, Romengo. Egy igazi karácsonyi fesztivál, amit a negyedik gyertya meggyújtásakor a Kaláka együttes koncertje zár. Természetesen az óbudai főtéren is csodálatos fények, változatos ételek, forraltborok várják a kilátogatókat.

Szegedi Karácsonyi hetek – 2018.11.23-12.24-ig

karácsonyi vásárok 2018
karácsonyi vásárok 2018

November 23-án megnyitja kapuit a szegedi adventi vásár az érdeklődők előtt. A karácsonyi vásár a Széchenyi, a Dóm és a Dugonics téren várja a kilátogatókat. A Széchenyi téren egy hatalmas sátrat állítanak fel, ahol mintegy 144 ember fér el. A sátorból mesés rálátás nyílik az ünnepi forgatagra. Ezen a téren lesz felállítva az adventi óriáskerék, de emellett különleges ételeket és ízletes forralt borokat kóstolhatunk. A Dóm téren pedig a közel félezer négyzetméteres szabadtéri korcsolyapályát próbálhatják ki, amit a szegedi gyerekek minden hétköznap délután 2 óráig ingyenesen használhatnak. A Szegedi Karácsonyi Hetek részletes programja >>

További cikkek utazás témakörben:

advent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here