Sonkába és tésztába tekert spárga

0
36
-kép
 
Eddig megtekintve: %hit%  
kaja

hozzávalók
alt alt alt
alt
  • 50 dkg fehér spárga
  • 2 kk cukor
  • 2 kk citromlé
  • 10 dkg hajszálvékonyra szeletelt fekete erdő sonka
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás a kenéshez
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt Megpucoljuk a spárgát és egy lábos vízben feltesszük főzni óvatosan, hogy le ne törjön a feje. A főzővizet pici cukorral és citromlével ízesíthetjük. Most nem kell megsózni a vizet, mert később a sonkából ugyis átveszi a sós ízt. Kb. 15 perc múlva leöntjük róla a forró vizet és hideg vízbe mártjuk a spárgákat. Erre azért van szükség, hogy rugalmasságát megőrizze és visszaüljön annyira, hogy be tudjuk tekercselni. Papírtörlővel leitatjuk, majd egyenként rézsútosan betekerjük a vékony sonka szeletekbe.
A leveles tészta lapot vékonyra nyújtjuk (kivéve ha már előre nyújtott a tészta) és 3 cm széles csíkokra vágjuk. Betekerjük vele a sonkás spárgát. Kivajazott tepsibe fektetjük kicsit távolabb egymástól, mert a tészta még megdagad egy kicsit, majd a tetejét megkenjük tojással.
Előmelegített 180 C fokos sütőben kb 20 perc alatt arany színűre sütjük.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Gyors elkészíteni ezt az elegáns előételt és kitűnő vendégváró recept ötlet. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: magnes.dora

   
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here