Gombával, zöldséggel töltött cukkini

0
56
toltott_cukkini
 
Eddig megtekintve: %hit%  
toltott_cukkini

hozzávalók
alt alt alt
alt
  • Két közepes vagy egy nagyobb cukkini
  • 2 újhagyma v. egy arasznyi póré
  • 1 paradicsom
  • 4 közepes gomba
  • fél paprika
  • 4 púpos kanál tejföl
  • 1 tojás
  • majoránna
  • bors
  • sajt
  • gerezd fokhagyma
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A cukkinit kettévágjuk és kivájjuk a közepét. Érdemes a két széléből is levágni egy ujjal, hogy a töltelékbe kockázzuk. Úgy kaparjuk ki, hogy a két szélén is maradjon perem. A cukkinit sózzuk, hagyjuk legalább tíz percet pihenni, majd öblítsük le. A zöldségeket kockázzuk, karikázzuk fel. Enyhén sózzuk, majd keverjük össze. Töltsük meg vele a mélyedést. A tejfölt keverjük össze a fűszerekkel, sóval és préselt fokhagymával. Mindenki ízlése szerint ízesítse, vagy tehettek bele más fűszereket is. Öntsük rá a zöldségekre, majd 180 fokos előmelegített sütőben, 15 percig fólia vagy fedő alatt, majd még kb. 30 percet (függ a cukkini nagyságától is) nélküle süssük. A végén szórjuk meg egy kis sajttal. Vizet ne tegyünk alá, mert a zöldségek levet eresztenek. alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Könnyen elkészíthető, diétába is beépíthető alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Bianka1980

   
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here