Ha a párom megcsalt

megcsalt

Sajnos az élet produkál néha megemészthetetlennek tűnő történéseket is:

Nézzük mi történik, ha kiderül férjünk/párunk már nemcsak vagy nem velünk osztja meg életét, hanem egy másik nővel is?

 

Az esetek nagy többségében ilyenkor azt érezzük hirtelen minden összeomlott, bizonytalanná vált, az eddig kialakított kis életünk romokban hever.

De mit tehetünk ilyenkor? A legnehezebb higgadtan átgondolni az egészet. Az írónő könyvében leírja, hogy ő pszichológus barátnője segítségével vészelte át ezt a nehéz időszakot, miután megértette, hogy végig kell járnia azt a folyamatot, amin a (bármilyen furán is hangzik) a haldoklók is keresztülmennek. Ugyanis ez is egy hatalmas veszteség.

 

megcsalt

 

Melyek is ezek a szakaszok?


Az első fázis a tagadás. Minden erőnkkel hárítani akarjuk az igazságot, noha már régóta ordító jelei vannak: megszűnt közöttünk már régen az intimitás, ritkul vagy teljesen megszűnik a szex a kapcsolatunkban, párunk kimaradozik, türelmetlen velünk és még akadhatnak egyéb jelek, amikről egyáltalán nem veszünk tudomást….

A második fázis a düh. Kialakul egy erős agresszió, hogy miért éppen vele történik meg mindez. Pláne, ha kiderül rajtunk kívül szinte mindenki tudott a dologról…

A harmadik fázis az alkudozás. Elkezdünk ígérgetni, hogy megváltozunk, minden másként lesz ezentúl…

A negyedik fázis a depresszió. Rájövünk, hogy hiába teszünk bármit, nem tudjuk a helyzetet megváltoztatni és a végtelen magány érzését éljük át.

Legutolsó fázis az elfogadás. Elfogadjuk azt, ami megtörtént nem megváltoztatható és próbálunk a jövőbe előretekinteni.

 

Új kapcsolatot csak a fentiek után lehet kezdeni, hisz akkor lesz helye az újnak, ha a régi „meghal”. Lehet ugyanazzal az emberrel is újrakezdeni, de akkor is végig kell élni a fenti folyamatot.

 

Kihagyni nem lehet szakaszt, mindössze megrekedni.

Meg lehet rekedni a dühnél például: ezek az emberek végigveszekszik egész életüket. Mert jogilag meg lehet ugyan szakítani a kapcsolatot, azonban két lélek attól vígan kötheti egymást. Sokan a depresszióban ragadnak meg és egész életüket magányosan, keseregve élik le. És nagy-nagy erő kell, hogy valaki a folyamatot végigcsinálja. Mert csak innen lehet felkelni. Ahhoz, hogy valaki változni tudjon, meg kell érteni mi volt az, amit rosszul csinált.

 

A lélek megrekedése azért okoz gondot, mert új párkapcsolatot az összes fázis végigélése után lehet kezdeni. Ellenkező esetben komoly problémák adódhatnak az új kapcsolatban.

 

Forrás: Faragó Melinda: Szenvedélyek Forró Ketrece


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here