Testbeszéd jelei – Titkos flört

flört
flört

Titkos flört: Ha a férfiakat arról kérdezik, hogy ki teszi meg az udvarlás és a flört első lépését, általában mind azt felelik, hogy ők. Pedig a kutatások azt bizonyítják, hogy az esetek majdnem 100%-ban a nő kezdeményez. Persze itt nem arra kell gondolni, hogy lerohanjuk a kiszemeltünket, sokkal inkább a testbeszédről szól ez. Egy mosoly, szemkontaktus, amire reagálnak a férfiak.

Különbségek nők és férfiak között

A nők finom jelzéseit általában nehezen veszik észre a férfiak, vagy az is előfordul, hogy félreértelmezik. Amikor egy nő találkozik egy számára szimpatikus férfival, először mindig óvatos jelzéseket ad, hiszen előbb szeretne arról meggyőződni, hogy a kiszemeltjét érdemes-e becserkészni.

Ha tetszik, ha nem, úgy működünk, mint az állatok

Kutatások bizonyítják, hogy ha meglátunk egy számunkra vonzó személyt, szinte ugyanolyan jelzéseket adunk felé, mint az egymásnak udvarló állatok.

Testbeszéd jelei – titkos flört: Szemezés

A szemezés a flörtölés kezdeti része. Amikor egy nő belép egy teremben kiszemeli a neki tetsző férfit. Megvárja, míg ő is észreveszi, aztán elkezdődik a pár másodpercig tartó szemezés. Utána gyorsan elkapja a tekintetét és vár. Így felkelti a férfi érdeklődését, aki várja, hogy újra megismétlődik-e a szemkontaktus. Nagyjából háromszori ismétlés kell, hogy a férfi felfogja a felé küldött jeleket.

Testbeszéd jelei – titkos flört: Mosoly

A nő nemcsak szemével hódít, hanem mosolyával is. Kezdetben egy kedves, kacér félmosoly látszódik az arcán, amikor arra a férfire néz, aki tetszik neki.

Flört
Flört

Testbeszéd jelei – titkos flört: Páváskodás

A szemkontaktus és a mosoly mellett nagy szerepet játszik a flörtben a testtartás is. A nő kihúzza magát és keresztezi a lábait. Ha pedig áll, akkor csípőjét kicsit kitolja az egyik oldalra és félrebiccenti a fejét, hogy megmutassa a nyakát. De emellett a hajába is beletúr és megigazítja ruháját, valamint ékszereivel játszik bájosan. Ha sikeres a flört, a férfi a következőképp reagál: szintén kihúzza magát, megigazítja ruháját, végigsimítja haját.

Titkos flört és a testtartás

A testtartás nagyon fontos a flörtnél, hiszen az egyenes tartás, a fejbillentés mind a vonzerőt növeli. Gondolj csak bele, Te is előbb észreveszel egy olyan személyt, aki egyenes háttal, magát kihúzva áll, vagy ül, mint egy görnyedt testtartású embert. Ez sem véletlen, hiszen sokkal vonzóbb egy erőt, határozottságot sugárzó személy, mint egy görnyedt önbizalomhiányos ember. Itt mellékesen azt is megjegyezném, hogy az önbizalomhiánnyal küzdő személyeknél is pozitív változás következik be, ha tudatosan figyelnek testtartásukra.

Beszélgetés

Amikor túljutottunk a testbeszéden, jöhet a kommunikáció. Ilyenkor általában a férfi megy oda a nőhöz – hiszen ő a vadász – hogy valamilyen kis közhellyel beszédbe elegyedjen kiszemeltjével.

Érintés

Gondoljunk csak bele, milyen jó érzés, amikor egy számunkra vonzó személy megérint. Szinte belebizsergünk. Ezt kihasználva tudatosan vagy tudat alatt, a nők alkalmat keresnek, hogy hozzáérjenek a férfihoz. Látszólag véletlenül megérintik karját vagy kezét.

Tudatos flört

Vannak, akik szerencsések, és beléjük van kódolva a flört, de a többieknek sem kell elkeseredni. Az önbizalom fejlesztése mellett a flört is mesterfokra fejleszthető. Ha betartunk pár szabályt és tudatos jeleket küldünk a másik fél számára, valamint figyeljük az ő jelzéseit, nagyon jó dolgok születhetnek belőle. Akár egy komoly kapcsolat is.

K.D.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here