Testbeszéd – Az udvarlás jelei

udvarlás jelei
udvarlás jelei

Az udvarlás jelei sokak számára egyértelműek, de jó páran nem észlelik azokat.

Hogyan udvarolnak a férfiak? Hogyan tetszelegnek a nők?

Az ember másik nemnél elért szexuális sikere közvetlenül attól függ, mennyire képes a testi vonzódás jeleit leadni, mennyire használja tudatosan a testbeszédet és a hozzájuk visszairányított jeleket képes-e felismerni. A nők tájékozottabbak az udvarlás jelei terén, a férfiak jó része ugyanis süketen-vakon fogadja az udvarlási jeleket. Amikor valaki egy ellenkező nemű egyénnel kerül kontaktusba – aki nem közömbös számára – az alábbi változások mennek végbe szervezetében: megfeszülnek izmai, arcán és szemei körüli zacskók kisebbek lesznek, a test petyhüdtsége eltűnik, mellkas kidomborodik, a gyomor automatikusan behúzódik.

Testbeszéd – az udvarlás jelei

A férfiak magukat kellető gesztusokba kezdenek a nő közeledésekor:

A férfi udvarlásgesztusai

 • nyakukhoz nyúlnak,
 • nyakkendőt igazítanak,
 • nyakkendő híján gallért simítanak,
 • nemlétező porszemeket söprögetnek,
 • inget vagy zakót igazgatnak.
 • A legenergikusabb szexuális megnyilvánulás a nő irányába az övbe dugott hüvelykujj agresszív gesztusa, mely erőteljesen hangsúlyozza a nemi szervek tájékát.

A nő irányába fordul és lábfejét is felé fordítja, pillantásával pedig egy másodperc töredékével tovább tartja fogva a nő pillantását. Ha már úrrá lett rajta a szenvedély, pupillája is kitágul. Gyakran áll csípőre tett kézzel, hogy mutassa kaland iránti hajlandóságát. Ha ül vagy falhoz támaszkodik, szétveti lábát és combtövét mutogatja.

 

udvarlás jelei
udvarlás jelei

Testbeszéd – a nők jelzései

A nők a magakelletésnek szinte ugyanazon gesztusait használják, mint a férfiak:

 • hajukhoz nyúlnak,
 • ruhájukat simítják,
 • csípőre teszik kezüket vagy kezeiket,
 • lábfejükkel vagy egész testükkel a férfi felé fordulnak,
 • hosszan tartó, bizalmas pillantásokat vetnek
 • és egyre intenzívebben szemeznek.

Az izgatott érdeklődés a pupilla kitágulását és arcpirulást idéz elő.

További tipikus testbeszéd (jeladások):

A fej hátravetése

Fejüket megrázva, az arcukból ki, hátrafelé dobják hajukat. (Rövid hajú nők is használják ezt a gesztust.)

Szabaddá tett csukló

A nő lassan felfedi csuklójának bőrét a kiszemelt férfi előtt. Ezt tartják a nők legerotikusabb zónájának. Például ha beszéd közben tenyerét feltárja. Cigarettázó nők számára a legegyszerűbb ez a feladat.

Szétvetett lábak

A lábak jobban szétnyílnak, mint mielőtt a férfi megjelent a helyszínen. Ülő vagy álló helyzetben jelentkező gesztus, amely élesen elüt a szexuális tekintetben védekező nő mindig szorosan keresztbe tett lábtartásától.

Ringó csípő

A csípő szokatlan ringása járás közben a medencetájék hangsúlyozását szolgálja.

Oldalpillantás

A félig lehunyt szemmel nézi a férfit, míg csak az észre nem veszi, ekkor a nő sietve elfordítja tekintetét. Ez a kilesés és kilesettség izgató érzését kelti és lángra lobbantja a legtöbb férfit.

Kissé nyitott, nedves szájak

Ez a jelzés tulajdonképpen a nemi szervek táját kívánja jelképezni, ami szexuális felhívást jelent.

A lábkeresztezés

A térdmutogató gesztusnál a nő egyik lábát a másik alá dugja és az érdekesnek vélt személy felé mutatja. Módfelett oldott gesztus és lehetőséget nyújt a combok röpke megvillantására. A cipővel való játék is feszültség nélküli gesztus. A láb fallikus asszociációkat keltő ki-betologatása a cipőben valósággal megőrjíti egyik-másik férfit. További jelzés a két láb lassú keresztezése és szétnyitása a férfi előtt, és a comb lágy simogatása, kifejezésre juttatva mindezzel a férfi érintése utáni vágyat. Halkan ejtett szavak kísérik gyakran e mozdulatokat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here