Randizni vagy nem randizni?

randi

A randevúzás rengeteg fájdalom és szenvedés forrása lehet. Sokaknak annyira elegük van a randevúzás okozta fájdalmakból, hogy teljesen fel is hagynak vele.

Holott nem a randevúzással van baj, hanem az abban résztvevő emberekkel. Ahogyan a közúti baleseteket sem az autók okozzák, hanem az ittas vezetők, úgy a randi sem okozna fájdalmat senkinek, ha nem meggondolatlanul gyakorolnák. Többnyire az éretlen személyiség az oka annak, ha a résztvevők a randi során felmerülő problémákat nem megfelelően kezelik.

 

Ki ne randizzon inkább?

Azok, akik hajlamosak a másikkal való kritikátlan azonosulásra, akiket könnyen ki lehet használni.

Az, aki csak randevúpartnerével tart(ana)  kapcsolatot. (Hisz rendkívül fontos a lelki magabiztosság, azaz hogy egy támogató közeghez is tartozzunk, ahol szeretnek minket és törődnek velünk. Ne alakulhasson ki függőség randipartnerével!)

Rajtuk kívül mindenki másnak ajánlott!!!

 

randiMire jó a randevúzás?

A randi alkalmat ad arra, hogy felismerjük milyen társ illik hozzánk.

A randi elősegíti a kapcsolatteremtéshez szükséges készségek fejlődését. (pld.: kommunikációt, feltárulkozást, bizalmat, határozott fellépést, őszinteséget vagy a másik meghallgatására való képességet is fejleszti)

A randi során megtanulhatjuk, mi tetszik nekünk az ellenkező nemben és mi nem (ami kezdetben vonzónak tűnik, az később akár irritálóvá is válhat)

A randik során megtanulunk uralkodni vágyainkon.

 

Mire ügyeljünk a randik során?

Késleltessük vágyaink beteljesítését! Az ugyanis olyasmire tanít meg bennünket, ami alapvető jelentőséggel bír a házasságban.  A türelem, a vágyak késleltetése, a másik ember javának keresése önuralomra és önzetlenségre tanít bennünket.  A megfelelő határok betartása (másikkal való betartatása) pedig hosszútávon garantáltan jó gyümölcsöket terem a nemcsak a tizenévesek, hanem a felnőttek életében egyaránt.

 

A cikk Cloud, Henry & Townsend J. Dr.: Randikalauz című könyve alapján készült.

A könyv megvásárolható a Harmat Kiadó webáruházában, itt!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here