Érdemes megmenteni a férfiakat?

depresszios_pasi2

„Rengeteg olyan nőt ismerek-írja Faragó Melinda Szenvedélyek Forró Ketrece c. művében – akik mesterien vonzódnak azokhoz a férfiakhoz, akiket meg kell menteni.” (Megmentés alatt értjük azt, amikor valakit éppen kihúzunk az érzelmi vagy anyagi csávából, ahová került.)

 

Lássuk csak, kiket szeretünk megmenteni:

  • A férfit, aki túl van egy csalódáson
  • A férfit, aki depressziós
  • A férfit, aki elveszítette állását
  • A férfit, aki szenvedélybeteg (legyen szó drogról vagy alkoholról)

és még sorolhatnánk…

 

alkoholista  depresszios_pasi

 

De miért akarjuk megmenteni a pasikat? Hát nincs nekünk elég problémánk?!

A „megmentő” típusú nő nem önzetlenségből, hanem épphogy hatalomvágyból teszi mindezt! Ugyanis így totális kontrollt tud a gyenge pasi fellett gyakorolni. És abban bízik, hogy ez a gyenge pasi, sosem fogja őt elhagyni…

 

Mi történik később ezzel a gyenge pasival?

Igen ám, de ez a pasi egyszer csak felépül, a „megmentő” nő jóvoltából és már nem kér többet a segítségből. Elege lesz a lesajnálásból. Találkozik egy „csodáló” típusú nővel, aki mellett ismét önmaga lehet. És köszöni a segítséget, de távozik!

 

Persze van egy másik verzió, amiben a pasi sosem épül fel, mert számára borzasztó kényelmes a gyenge férfi szerepe, a nő örökre megmaradhat a kis játékánál. Csak kérdés ez kinek jó? A pasi kihasznál, a nő pedig játszhatja a játékát, miközben áldozattá válik.

Ne tegyétek!

 

Léteznek igenis játszmáktól mentes egészséges pár kapcsolatok, ahol nem kell megmenteni vagy épp csodálni esetleg gyengének mutatkozni, hanem egyszerűen egymást elfogadva boldogan élni! (mint a mesében!)

 

(Forrás: Faragó Melinda – Szenvedélyek Forró Ketrece)


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here