Mérgező párkapcsolat – Segítség, mit tegyek???

mérgező párkapcsolat
mérgező párkapcsolat

Mérgező párkapcsolat: Sajnos hajlamosak vagyunk sokszor az intő jelek ellenére is benne ragadni egy rossz kapcsolatban. A nők többsége marad a megszokott rosszban, mintsem változtatna, vagy mert fél a változástól. Mi összegyűjtöttünk pár intő jelet, amire érdemes figyelni és változtatni, mielőtt lelkileg teljesen felemésztene.

Mérgező párkapcsolat – Nem akar találkozni a családoddal

A bemutatásra általában nem az ismerkedés első hetében kerül sor, de ha már hosszú hónapok óta kerüli a találkozást családoddal, nagyszüleiddel, rokonaiddal nem árt elgondolkoznod. Az ilyen férfiak nem gondolnak igazán komolyan, kényelmes nekik ez a helyzet. Felesleges tehernek érzik a bemutatkozást, amiből látszik, hogy téged sem értékel annyira, hiszen akkor figyelembe venné az érzéseid. Ráadásul tovább megyek, ha igazán szeret, akkor nem nagy fáradság neki az, hogy megismerje családodat.

Mérgező párkapcsolat – Mindig te vagy a hibás

mérgező párkapcsolat
mérgező párkapcsolat

Az ilyen férfiak egy vita után mindig társukat hozzák ki rossznak és úgy alakítják, hogy utána ő érezzen bűntudatot. Az érzékeny lelkűek pedig sajnos elhiszik és napokon vagy akár heteken keresztül őrlődnek olyanért, amiért nem is ők a hibásak. Ez odáig fajulhat, hogy később már vitát sem kezdeményeznek a nők, hiszen megszokják, hogy úgyis mindig ők a rosszak, így csöndben nyelnek, ami pedig a legrosszabb.

Mérgező párkapcsolat – Lekezelés

mérgező párkapcsolat
mérgező párkapcsolat

A mérgező partner lealacsonyítja a társát, nem büszke rá, és ha valamit éppen mesél magáról vagy az új hobbijáról, terveiről csak kineveti. Ettől aztán nagyon értéktelennek érezheti magát a megalázott fél.

Mérgező párkapcsolat – Nem enged kibontakozni

mérgező párkapcsolat
mérgező párkapcsolat

Bármibe belekezdenél mindig vissza vagy fogva? Ez is az egyik ismertetőjele annak, hogy mérgező párkapcsolatban élsz. Ezt általában az olyan emberek csinálják, akik bizonytalannak érzik helyzetüket, vagy kisebbségi komplexussal küzdenek és nem szeretnék, ha a párjuk karrierje szárnyalna. Ezért inkább földbe döngölik társukat és lebeszélik minden ötletéről. Ezt semmiképp se hagyd!

Szexmegvonás, fenyegetőzés

Sokszor ezek az emberek szexmegvonással próbálják zsarolni partnerüket. Azt gondolják majd ettől elérik céljaikat és a másik teljesen alárendelté válik. Az érzékenyebbeknél el is érik ezt a célt. De, ha így sem tudják érvényesíteni akaratukat, szakítással is fenyegetőzhetnek, ami miatt a nő teljesen megrendül, és inkább igazat ad párjának azért, hogy ne dobják el.

Csak ő maga számít

Ha párod nem gondol magán kívül senki másra és csak azt tartja szem előtt, hogy neki mi a jó, ideje elgondolkoznod. Egy párkapcsolatban fontos, hogy a két fél egyenlő legyen, jól érezzék magukat és együtt tegyenek egymás boldogságáért.

Mi lehet a megoldás?

Ha túl sok a vita, a megalázás, a távolságtartás ideje elgondolkoznod. A vészharangok előbb utóbb megszólalnak az ember fejében, de ha túl értéktelennek érzi magát hajlamos lehet megrekedni és megalkudni a rosszban. Ha úgy érzed, nem megfelelő a kapcsolatod, próbálj meg leülni beszélni a pároddal. Ha ez nem működik és nincs változás, érdemes döntést hozni. Ha nem megy egyedül számtalan jó szakértő áll rendelkezésedre, akik sokat tudnak segíteni önbizalomépítésben és a mérgező kapcsolat lezárásában is.

Tippek a boldog párkapcsolathoz:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here