Tánc és párkapcsolat

tanc2

Milyen a jó párkapcsolat? Mint az élvezetes tánc!
Mitől élvezetes a tánc? A harmóniától!

Mi a harmónia a táncban? Az összhang, együtt rezgés a zenével…a partnerünkkel! Amikor mindenki tudja, hogy mi a szerepe és meg is tudja élni…és élvezi…mert otthon érzi magát benne.

tanc2

Mit szeret a Nő a táncban?

Azt, ha elengedheti magát, bízhat a férfiban, aki magabiztosan vezeti a táncban, összhangban a zenével mozdulnak, repülnek a parketten. Csak a zene van és Ő!


Mit szeret a férfi a táncban?

Azt, ha élvezheti a nő bizalmát, odaadását és magabiztosan, felelősségteljesen irányítja a zenével összhangban a táncot. Csak a zene van és Ő!

A táncos pár olyan, mint egy szép festmény: a férfi a keret, amely körbe veszi, óvja a képet, ami nőként élvezi a figyelmet, ami rá irányul. A kép és a keret összetartozik: egy pár!

 

 

De az én férjem nem ilyen…utál táncolni! Örülök, ha 10 évben egyszer eljön velem és néhány lépést tesz a parketten. Akkor is nekem kell vezetnem!”

Az én párom meg csak rángat, köze sincs a zenéhez!”

 „A feleségem nyaggat, hogy menjünk táncolni. Amint ott vagyunk, mindig csak ugráltatna.”

Utálom, hogy mások karjában látom. Nem érzem, hogy lenne esélyem jól táncolni. Én nem olyan vagyok!”

Ismerősek ezek a mondatok, gondolatok? Nem szabad elcsüggedni!

Amikor megszülettünk, akkor járni sem tudtunk. Mégsem volt senkinek kétsége, hogy sosem fogunk megtanulni. Ugyanez van a tánccal is. Dobjuk el az előítéleteket, minden negatív megítélést, amit másoktól hallottunk, és amiket önmagunkról gondolunk! Kezdjünk tisztalapot az életünkben TÁRSASTÁNC felirattal! 🙂

Tudom, hogy miről beszélek, hiszen én is így kezdtem 18 évvel ezelőtt és most táncot oktatok. Férfiakat tanítok a táncban vezetni, önbizalmat kialakítani, tisztelni a partnerüket, határozottnak és kreatívnak lenni. Hölgyeket tanítok bízni a partnerükben, tisztelni őket és ezáltal vezethetővé válni. Mindezt a kölcsönös bizalom, tisztelet és dicséret jegyében! Megtanuljuk egymást megbecsülni, felépíteni, pozitív impulzusokkal ösztönözni. Elmondjuk a másiknak, hogy nekünk mi a jó és megköszönjük, ha azt kapjuk!

Természetesen ezáltal javul a párkapcsolat is. Sok visszajelzést kapok a pozitív változásokról.

Számomra a tánctanítás nem a lépésekről szól. Ettől sokkal összetettebb, komplexebb dolog: megtanulni önmagunk és a másik viszonyának kezelését és élvezni azt!!!

 

Megfelelő létszámú csoport esetén szívesen tanítom a párokat, visszaállítva a táncban betöltött férfi és női szerepeket.

Gál Csaba

transzperszonális pszichológus

Elérhetőség:

Tel.: 70/314-0785

web: http://tancesparkapcs.atw.hu/

e-mail: abaxabax@gmail.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here