Sikeres és boldog házasság titka

sikeres és boldog házasság titka
sikeres és boldog házasság titka

Vajon mi lehet a sikeres és boldog házasság titka? Bizonyára a Te környezetedben is vannak olyan házaspárok, akikről azt gondolod Isten is egymásnak teremtette őket. Simán mázlisták? Vagy valami egyéb van emögött?

sikeres és boldog házasság titka
sikeres és boldog házasság titka

Van, aki úgy véli a házasság akkor lesz sikeres, ha sikeresen indul. Azaz két összeillő ember találkozik. Mások szerint a boldog házasság titka a romantika. Nyilván a kezdeti időszakban a romantikus, rózsaszín köd jellemzi a kapcsolatok nagy részét, ám ez (brit tudósok megállapították) mindössze 2-2,5 évig tart.

Mi tehát a boldog házasság titka?

A jó párválasztás sem egy utolsó szempont, hisz nagyon különböző értékrenddel rendelkező emberek nehezen lesznek képesek összecsiszolódni. Mégis a boldog házasság legfontosabb feltétele, hogy mindkét fél AKARJA a kapcsolatot, a jó párkapcsolatot. Akarjon érte tenni, akarjon egymással problémákat megbeszélni, nézeteltéréseket elsimítani, akarjon meglepetéseket szerezni, akarjon áldozatot hozni.

A boldog házasságot tehát akarni kell

Ez az akarás pedig sok-sok pozitív tulajdonságot előcsalogat a felekből. Ilyen például a türelem. Türelem hiányában sűrűbben alakulhatnak ki viták, veszekedések. Mélyülhetnek a konfliktusok. Ha azonban türelemmel viseltetünk a másik iránt, kellemesebb légkört tudunk kialakítani a házasságunkban, könnyebben átsiklunk az apróbb dolgokon. A jelentőségteljesebbeket pedig jó eséllyel nyugodtabb hangulatban fogjuk megbeszélni.

Mark Gungor Férfiagy, női agy című könyvében olvashatjuk azonban, hogy a férfiaktól ne várjuk, hogy dolgozzon a kapcsolaton. Szerinte egy férfi szemében egy kapcsolati témával foglalkozó könyv elolvasása valahol egy szinten mozog a gyökérkezeléssel és a végbélvizsgálattal.  J Én mégis azt gondolom léteznek türelmes és kapcsolatukért tenni vágyó férfiak is. 😉

Minden házasság tartogat meglepetést..

Egy fontos dologra felhívja figyelmünket Gungor; meg kell érteni és el kell fogadni, hogy a házasság sok jó dologgal jár, de nem kevés nehézséggel is. A gond csak az, hogy sokan NEM SZÁMÍTANAK ARRA, hogy egy házasság nehézséggel is jár. Ha bármi gonddal szembetalálják magukat, azonnal a másikat hibáztatják, vagy arra gondolnak nem a megfelelő partnerrel kötöttek házasságot.

Erről szó sincs! A boldog házasság nem terem egyik bokorban sem, tenni kell érte!!!

Nehéz lenyelni azt a keserű pirulát, hogy a nők nem maradnak az idők végezetéig az imádat és a kényeztetés tárgyai. A férfiaknak hasonlóképpen riasztó az a gondolat, hogy a feleség szemében már nem ők a jelentik a világ közepét. Na bumm! Megérkeznek a szürke hétköznapok. Ekkor válik el igazán, ki milyen.  Ekkor kell résen lenni és óvatosnak, figyelmesnek, türelmesnek lenni.

A boldog házasság kulcsszavai

Szeretet, türelem, megbocsátás, áldozathozatal, önzetlenség. Jegyezzük meg jól ezeket a szavakat! Hisz ki ne szeretne boldog házasságban élni? Íme a titok. Nem újabb és újabb partner után kell kutatni!! NEM!

Ne a másiktól várjuk a csodát! Tegyük bele mi magunk a kapcsolatba azt, amitől a másik is ilyenné válik. Hozzuk létre mi a csodát!

A cikk Mark Gungor: Férfiagy, női agy című könyve alapján készült.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here