Sikeres és boldog házasság titka 2.

Boldog házasság
Boldog házasság

Boldog házasságra vágyunk valamennyien. Mégis ha úgy érezzük, a házasság kezd rossz üzletté válni, inkább hátat fordítunk neki. A házasságban felmerülő konfliktusokat sokan bizonyítéknak tekintik, hogy nem a megfelelő személlyel kötöttek házasságot. Holott ez balgaság!!!! Konfliktusok minden párkapcsolatban és házasságban felmerülnek. Hisz mindig, minden változásban van, nekünk kell ehhez alkalmazkodni. Változunk mi magunk is, a párunk is, a körülmények és a helyzetek is.  Mint tudjuk csak a változás a biztos, az az állandó! 😉

Elvárás vagy elfogadás? Nem mindegy!

Ne hagyjuk, hogy a meglévő vagy saját magunk által generált beteljesületlen elvárásaink aláássák a kapcsolatunkat. Legyünk elnézőek a társunk és magunk iránt is. Fogadjuk el és alkalmazkodjunk!

Éljünk a szeretet, az elfogadás, a türelem és a megbocsátás elvei alapján!A párkeresés időszakában természetesen fontos, hogy olyan társat keressünk, aki iránt barátságot, mély vonzódást, szexuális vonzalmat érzünk és persze olyat, akivel összeillünk. De a boldog házasságot a házasságba fektetett munkával tudjuk biztosítani magunknak.

Boldog házasság
Boldog házasság

Hogyan viselkednek a párok egy működő, boldog házasságban/kapcsolatban?

Bizonyos értelemben a házasság nagy leleplező, mert itt egymás szoros közelségében élünk. Ha valakit meg akarunk ismerni, menjünk el vele egy hétre kempingezni. Garantált lesz a meglepetés. Mindkét oldalról. Hisz a valódi én felüti gyorsan a fejét egy-egy váratlan szituációban. Mindig árulkodó az, ahogyan az óvatlan pillanatokban, a ránk nehezedő teher hatására viselkedünk.

A házasság épp ilyen. Egy nyílt, kendőzetlen kapcsolatban a párok, ha valamit meg kell beszélni, megbeszélik.  Ha valamit meg kell oldani, megoldják. A nyílt, elfogadó kapcsolat azt jelenti, hogy a félreértéseket, nézeteltéréseket és érzéseket megbeszéljük. És meg is merjük beszélni, hisz így tud működni. Másként nem fog.

A másik nagyon fontos dolog, hogy hogyan gondolunk a házasságunkra. Ha ügy érezzük elromlott és meg vagyunk győződve, hogy rossz a házasságunk, tuti nem fogjuk tudni helyretenni. Azért kell dolgozni a házasságon, mert hisszük, hogy értékes és nem pedig azért, mert értékessé próbáljuk tenni.

Ha ilyen gondolatokat dédelgetsz: Biztosan túl fiatalon házasodtam, biztosan nem a megfelelő személlyel kötöttem házasságot, ennek a házasságnak sosem lett volna szabad létrejönnie, a házastársam bizonyára az antikrisztus másod-unokatestvére..  J  Rossz az irány!

Ha hemzsegnek is a gondok, kezdj el dolgozni a házasságodon most! Próbáld meg megérteni a párod! Mikor mit miért tesz. Mikor mi motiválja.

Mark Gungor szerint a férfi és a nő annyira különbözik egymástól, hogy az már egy kozmikus vicc! 😀 Ebből indulj ki és minden apró sikernek örülj!  😉

A cikk Mark Gungor: Férfiagy, női agy című könyve alapján készült.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here