Ötödik szeretet-nyelv: Testi érintés

minosegi_ido

A kézfogás, a csók, az ölelés és a szexuális érintkezés, de akár egy hátmasszírozás is a testi érintés kifejezőeszközei.

De lehetnek futólagosak is, például társunk vállának megérintése egy csésze tea kiöntése közben. De ide tartozik akár az is, mikor a kanapéról közvetlen egymás mellett ülve nézzük a tévét.

Ha társunknak a testi érintés fejezi ki szeretetünket, akkor az ő számára mindennél többet fog érni, ha búcsúzáskor és érkezéskor megöleljük őt. Sőt sétálhatunk akár kéz a kézben, ha ezt már nem így tesszük.

 minosegi_ido

 

Gondoljunk csak arra, hogy válságos pillanatokban mit teszünk? Ha például társunk elsírja magát, önkéntelenül is átöleljük. Ilyenkor nem szavakra van szüksége. Az ölelés kifejezi együttérzésünket és támogatásunkat.

 

Társunkat azonban nem a magunk választotta időben vagy módon érintsük meg. Vegyük figyelembe, hogy ő milyen érintésre vágyik. Lehet, hogy az általunk kellemesnek ítélt érintés, őt éppenséggel irritálja és kellemetlennek tartja azt. Legyünk tapintatosak ás figyelmesek.

 

Érdemes odafigyelni társunk szeretet-tankjára.

Az érzelmi kiüresedés készteti az emberek  nagy többségét arra, hogy házasságán kívül keresse meg érzelmi szükségleteinek betöltését.

 

(Forrás: Gary Capman  Egymásra hangolva  c. könyve)

A könyv a HArmat Kiadó gondozásában jelent meg, melyet webáruházukban meg is vásárolhatja.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here