Harmadik szeretet-nyelv: Az ajándékozás

csomag

 

Az ajándék kézzel fogható jele annak, hogy valaki gondol ránk. Nem az számít, hogy mennyibe kerül, hanem mert az ajándékozó szeretetét fejezi ki.

Honnan lehet tudni, hogy házastársunk szeretetnyelve vajon az ajándékozás-e?

Ha azt tapasztaljuk nagy becsben tartja a tőlünk kapott ajándékokat, biztosak lehetünk ebben. Azonban, ha inkább kritikával fogadja azokat, egészen bizonyosan nem az.

 

onmagunk_ajandekozasa

 

A legnagyobb ajándék azonban önmagunk odaajándékozása.

Egy rövid részlet a könyvből:

„Egyszer egy férj mesélte el nekem a következő esetet. „Amikor az édesanyám meghalt, a feleségem főnöke csak két órára akarta elengedni a temetésre, de délután vissza kellett volna mennie az irodába. A feleségem azt felelte, hogy úgy érzi, a férjének ezen a napon szüksége van az ő támogatására, ezért aznap nem megy be dolgozni.

–         Ha egész nap távol marad, elveszítheti az állását – fenyegette meg a főnöke.

–         Nekem fontosabb a férjem, mint az állásom – felelte a felesége és egész nap mellettem maradt. Soha nem éreztem jobban az irántam való szeretetét, mint akkor és azóta is hálás vagyok neki ezért. Egyébként nem veszítette el az állását. A főnöke hamarosan távozott a cégtől és őt nevezték ki a helyére – fejezte be a történetet a férfi. Ez az asszony jól ismerte a férje szeretet-nyelvét.”

Ezt nem lehet kommentálni…

(Forrás: Gary Capman  Egymásra hangolva  c. könyve)


A könyv a Harmat Kiadó gondozásában jelent meg, melyet webáruházukban meg is vásárolhatja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here