5 dolog, amit összeköltözés előtt érdemes tisztázni

összeköltözés
összeköltözés

Az összeköltözés egy hatalmas mérföldkő minden kapcsolatban. Ahhoz, hogy idáig eljussatok mindkettőtöknek akarni kell. Fontos azonban tisztázni pár fontos tényezőt, mielőtt úgy döntötök, hogy összebútoroztok. Lássuk melyek ezek!

Mikor van itt az ideje?

Szakértők szerint el kell telnie legalább fél évnek mielőtt egy pár úgy dönt, hogy összeköltöznek. Ha túl hamar döntötök így az lehet csak egy rövid idejű fellángolás lesz, ami hamar kudarcba fullad. Azért nem árt egy kicsit jobban megismerni egymást mielőtt meghozzátok ezt a nagy döntést. Fél év alatt azért sok minden kiderül egy kapcsolatban.

1. Összeköltözés – azonos elképzelések

Nem árt, ha tisztában vagytok a másik elképzeléseivel, vágyaival az összeköltözéssel kapcsolatban. Ki, mit szeretne, hogyan váltaná valóra. Ha ezek egyeznek elkezdhettek nézelődni és kiválasztani a megfelelő otthont.

2. Jól érzitek magatokat együtt?

Tegyétek fel magatoknak ezeket a kérdéseket: Bíztok egymásban? Számíthattok egymásra? Meg tudtok mindent beszélni? Elmondhattok egymásnak bármit? Ha igennel válaszoltok akkor elkezdhettek gondolkozni az összeköltözésben.

3. Problémamegoldás és konfliktuskezelés

Az összeköltözés velejárója az, hogy együtt keltek és fekszetek mindennap. Megismeritek még jobban egymás szokásait. Ilyenkor találkozhatsz olyan viselkedésformákkal, amiket eddig nem láttál a párodtól. Ha valamit másképp csinál, mint te és neked ez nem tetszik, könnyen vita tárgyává válhat. Fontos, hogy ne a veszekedés legyen az első, hanem a megbeszélés. Megfelelő kommunikációval áthidalhatók a problémák.

összeköltözés
összeköltözés

4. A nagy kérdés: pénzügyek

Mielőtt bármit is léptek beszéljétek meg hogyan tervezitek a számlák befizetését. Felezitek, vagy megosztjátok a kiadásokat?

5. Beszéljetek a teendőkről!

Kérdezzétek ki egymást a házimunkáról alkotott véleményről és egyeztessetek ki, mit vállalna be. Tartsátok szem előtt egymás munka ritmusát és úgy egyezzetek meg a napi teendőkkel kapcsolatban.

Néha jó egyedül

Bármennyire is szeretitek egymást, mindenkinek szüksége van néha az egyedüllétre. Ezért szükséges, hogy legyen egy helyiség, ahová, ha kell el tudtok vonulni egyedül. De az is megoldás lehet, hogy néha külön találkoztok a barátaitokkal.

Az összeköltözés előnyei:

Ha az előzőkben felsorolt tényezők rendben vannak és összeköltöztetek még jobban megerősödik, intimebbé válik a párkapcsolatotok. Sok időt tölthettek együtt, segíthettek egymásnak a mindennapi problémák megoldásában és még jobban tudjátok a másikat támogatni. Olyan új helyzetekben is látjátok majd egymást, amire eddig még nem került sor.

Randizzatok ezután is!

A párok hajlamosak az összeköltözés után belefásulni a szürke hétköznapokba. De ti ne tegyétek! Szervezzetek közös programokat, menjetek el vacsorázni, kirándulni, vagy moziba. Ezek mind elősegítik azt, hogy összeköltözés után is megmaradjon a romantika és a tűz.

Összegezve pedig, ha képesek vagytok ésszerű és bölcs döntést hozni, felmeritek vállalni vágyaitokat, érzéseiteket és önmagatokat, ha képesek vagytok tiszteletben tartani saját és egymás határait csodálatos összhangban élhettek majd együtt.

K.D.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here