A harmonikus párkapcsolat 7 alapszabálya

harmonikus párkapcsolat
harmonikus párkapcsolat

A harmonikus párkapcsolat titka szinte mindenki számára örök kérdés. Szakértők ezrei próbálják megfejteni ezt és válaszokat adni arra, hogy mit tegyünk egymásért és magunkért, hogy a kapcsolat tartós legyen és működjön. Mi most összeszedtünk 7 párkapcsolati szabályt.

1.Őszinte kommunikáció

Mindig nagyon fontos, hogy őszintén tudjunk beszélni egymásnak az érzéseinkről. Ha magunkban tartunk bizonyos dolgokat, előbb-utóbb a párkapcsolatunk rovására mehet, sőt a lelkünk sem nyugszik addig, amíg ki nem beszéljük magunkból érzéseinket. Persze nem kell a ló túloldalára átesni, és minden kis aprósággal egymást terhelni, de a lényeges dolgokról igenis fontos őszintén beszélni. Ez egyrészt bizalmat is épít, valamint erősíti a kapcsolatot.

2.Együtt töltött minőségi idő

Egy idő után hajlamosak vagyunk befásulni a szürke hétköznapokba. Hazaérünk a munkából és ahelyett, hogy beszélgetnénk, együtt vacsoráznánk, beülünk a tévé, számítógép elé, vagy épp a telefonunkat nyomkodjuk. Amikor hazaérünk legyen az az első, hogy elmeséljük egymásnak napunkat, utána pedig találjunk ki valami közös programot. Lehet ez egy finom vacsora elkészítése, egy jó beszélgetés, vagy akár egy kis borozás is belefér néha. Szabadidőnkben pedig hódoljunk közös szenvedélyeinknek, menjünk kirándulni, sétálni, biciklizni. Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy jól működjön a kapcsolatot.

3. Lépj túl!

Ha volt egykor valamilyen problémátok, amit megoldottatok és azóta jó irányba változott a kapcsolat, eszedbe ne jusson felhánytorgatni újra és újra. Ha letisztáztátok, megbeszéltétek ezeket, el kell engedni, ha szeretnétek együtt maradni. A folytonos ismételgetés, okolás megmérgezi a kapcsolatot.

4. A harmonikus párkapcsolat: legyenek közös céljaitok

Az egyfajta biztonságérzetet nyújt, ha úgy érzed a párod tervez veled és így van ez fordítva is. Legyenek közös álmaitok, céljaitok, amiért együtt tesztek, hogy megvalósuljon. Egy új autó, közös lakás, nyaralás, vagy akár egy új háziállat. Bármi, amire mindketten vágytok.

harmonikus kapcsolat
harmonikus kapcsolat

5. Figyelj oda a másikra

Légy jelen a pillanatban és jól figyelj a párodra, amikor mesél. Csak gondolj bele, neked is mennyire jól esik, amikor valaki emlékszik arra, amit mondtál. Ha odafigyelünk egymásra, akkor még jobban megismerjük a másik érzéseit, vágyait. Sőt nagy meglepetéseket is szerezhetünk így egymásnak.

6. Mutasd ki az érzéseid – érintés

Ne titkold, ne fojtsd vissza. Ha úgy érzed, mondd ki, hogy szeretlek, hiányzol. Öleld át, csókold meg. Egy több éves kapcsolatban is nagy szerepet játszik az érintés ereje, ami nemcsak jól esik a másiknak, de közelebb is hoz minket párunkkal egymáshoz.

7.Légy jóban önmagaddal

Ahhoz, hogy jól működjenek emberi kapcsolataink, elsősorban magunkkal kell jóban lennünk. Tudunk kell mire vágyunk, mit akarunk és rendbe kell tennünk lelkünket. Ha nem így teszünk hiába van mellettünk valaki, mindig hiányérzetünk lesz. Tehát először tedd helyre önbizalmad, önbecsülésed!

K.D.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here