Igen! Akarom! (cikkíró verseny)

parkapcsolat_teszt

Nem könnyű feladat eljutni ehhez a két csodálatos szóhoz. A párkapcsolatok rögös útját, ami a házasságig vezet, már sokunknak volt lehetősége végig járni.

 

Van, aki még csak most tapossa, és van, akit a házasság gondolatától is kiráz a hideg. Vannak közöttünk olyan szerencsés nők – és persze férfiak, is – akiket a középiskolás szerelmük kísért végig az útján, így nekik könnyebb dolguk volt. És persze akadnak olyanok is, akik kevésbé voltak ennyire szerencsések.

 

De mi a titka a jó kapcsolatnak? És később majd a jó házasságnak?

Honnan tudjuk, hogy a párunk, az a férfi – vagy éppen nő – akivel izgatottan várjuk majd a nagy napot és boldogan mondjuk ki mindenki előtt: Igen! Akarom!

 

parkapcsolat_tesztA válasz nehéz. Vagy talán nincs is rá magyarázat? Megannyi párkapcsolatról szóló oldalt végignéztem már, hogy kapjak erre választ. És ha létezne olyan díj a világon, hogy „Ön töltötte ki a világ legtöbb szerelmi tesztjét!” biztosan én nyerném meg. Sosem kaptam választ a kérdőívektől, de akkor úgy éreztem, ez elég ahhoz, hogy tudjam, minden jól működik. Így hát egy – egy kérdőív kitöltése után büszkén és elégedetten mosolyogtam, hiszen a leírtak alapján tökéletesebb párt el sem tudtam volna magamnak képzelni. És mikor jöttek a tipikus szakítós szövegek: „nem érdemellek meg téged” és a „te jobbat érdemelsz, nem szeretném, hogy szenvedj mellettem” legszívesebben elbújtam volna, hogy kitöltsem a „Miért szakított velem?” című tesztet.

Igen, hölgyeim – és uraim – átéltem ezeket a divatjamúlt szövegeket. Annyi végigbömbölt éjszaka után – amikor úgy érzi az ember, hogy nincs kiút, és vége a világnak – újra rám talált a szerelem. De újabb pár hónapon belül ismét csavartam a könnycseppeket a párnámból. Igen, ilyen az én formám.

 

Hősszerelmesként kergettem a férfiakat, és kétségbeesetten kerestem azt, akinek ki akarom mondani a két bűvös szót. Mikor már rájöttem, hogy nem azért nem hív vissza, mert elhagyta a telefonszámom, és meggyőződtem arról is, hogy van térerő a telefonomon, inkább feladtam. Nincs több teszttöltögetés és nincs több: „Hogyan találjuk meg az igazit?”  cikk olvasása. Nincs több „várom a hívásod” és nincs több „nagyon szeretlek”. Megfogadtam hát a jó öreg anyai tanácsot: „légy elérhetetlen!” Ez olyannyira sikerült, hogy tényleg nem értek el a férfiak. Falakat építettem magam köré, amit nem törhetett át senki. De egyvalakinek sikerült. Hosszú és kitartó munkája volt benne, de meg tudta csinálni, amiért roppant büszke vagyok Rá. Újra tudok szeretni, bátran és önzetlenül. Nincs szükségem újabb tesztek kitöltésére, hogy tudjam Ő az, akivel kézenfogva akarom végigjárni – a már – közös utunkat, és Ő az, akinek ki akarom mondani mindenki előtt; Igen! Akarom!

 

 

A cikkíró versenyre beküldte: Dér Boglárka

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here