A szexuális elhidegülés

elhidegules

Gyakran szoktak férfiak élcelődni egy jó nő láttán, hogy: „Na ezt is unja valaki!”  (Persze, hogy magukat nyugtassák… Holott ennek igenis van valóságtartalma…  feltéve, ha átlagos több éve működő párkapcsolatban él a fent említett „jó nő”.)

 

Miért hidegülünk el egymástól 2-3 év után?

 

Elmúlik a szerelem, az újdonság varázsa. Ráadásul a szerelem kémiája cikkben említett kémiai anyagok is kiürülnek a szervezetből. De ne csak a kémiát hibáztassuk!

A kezdetben még fennálló izgalom és érzelmi bizonytalanság kettőssége biztosította számunkra kapcsolatunk dinamikáját. Az izgalom unalommá, a bizonytalanság bizonyossággá alakul, ami által az említett dinamika lelassul.. esetleg le is áll.

 

elhidegules

 

A spontán szexuális élményeket felváltja az ellaposodás, majd a szexuális érdektelenség. Mi pedig csak nézünk nagyokat, hogy mi is történt? Vagy azon gondolkodunk, hogy lehet hogy velünk van a baj? Nem, sajnos ez egy törvényszerűen bekövetkező folyamat!

 

DE! Ez a folyamat visszafordítható, ha felismerjük, netán még teszünk is ellene!

 

Na de mit tegyünk?

 

Gondoljunk vissza először is, hogyan zajlottak az első randevúink!

Készültünk rá, testileg és lelkileg egyaránt. Vártuk az eseményt! Miért ne tehetnénk ezt meg, akár több éves házasság után is?

Egy kellemes wellness hétvégével is meglephetjük magunkat és társunkat, ha anyagi lehetőségeink erre teret engednek, de ne legyünk telhetetlenek! Kezdetben egy meglepetés vacsora is el fogja érni a kívánt hatást!

Lényeg, hogy messze kerüljük el a megszokott helyszíneket! Mozduljunk ki otthonról! (Később az elvonatkoztatási képességünket akár annyira fel tudjuk majd fejleszteni, hogy nem lesz erre szükség.) Persze mindez szervezést igényel, pláne ha gyermekeink is vannak, de mindig van egy nagymama vagy egy jó szándékú szomszéd, aki örömest elvállalja pár órára gyermekeinket.) Felejtsük el szülői szerepünket ez rövid időre!

 

Törekedjünk mindig meghitt légkör kialakítására!

 

A szokásos női praktikákat is bevethetjük egy csinos fehérnemű, finom parfüm képében! Térjünk vissza csábító nő szerepünkhöz!

A hatás nem fog elmaradni!

 

(Forrás: Faragó Melinda – Szenvedélyek Forró Ketrece)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here