Zserbó sütés nélkül

Paleo, glutén-, tej-, szója-, hozzáadott cukortól mentes. Édességre vágytunk… Pillanatok alatt elkészül, és még kevesebb idő alatt elfogy.

zserbo sutes nelkul

Hozzávalók:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg durvára darált pirított törökmogyoró
  • 17 dkg magozott datolya (20 dkg maggal együtt)
  • 2 ek házi baracklekvár
  • A tetejére: 10 dkg steviával édesített GM étcsoki
  • 1 ek szőlőmagolaj

 

Elkészítés:

A kimagozott datolyát késes aprítóban ledaráljuk, tálba öntjük és a többi hozzávalót is belekeverjük, hozzáadjuk a lekvárt is és alaposan összegyúrjuk. Lekvárból nekem 2 púpos evőkanálnyi kellett, ezt lehet látni, hogy mennyi kell. A masszának formázhatónak kell lenni, amit egy kb 20×25-ös zsírpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk. Egy tálca segítségével megfordítottam, és vízgőz felett felolvasztott étcsokival bevontam. 18 db lett belőle.

(A receptet beküldte: Putóczki Gáborné)

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo