Veszprémi rucás káposzta

rucas kaposzta

Ismét egy jó kacsacomb recept, ezúttal káposztával. A savanyú káposzta az egyik legjobb téli vitaminforrás, sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Kalóriatartalma alacsony, 100 grammjában csak 18 kcal található.

rucas kaposztaHozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • 2 ek kacsazsír
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg császárszalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 csokor friss kapor

 

 

 

Elkészítés:

A kacsacombokat megtisztítjuk, megsózzuk, majd zsíron hirtelen kisütjük és félretesszük. A visszamaradt zsírban átsütjük a karikára vágott hagymát, megszórjuk a finomra vágott kapor felével, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát és pár perc alatt összepároljuk. Egy cserépedény vagy egy kacsasütő aljára szedjük a káposztát, ráfektetjük a combokat, valamint a szalonna- és a kolbászszeleteket. Felöntjük 3dl vízzel és forró sütőben ropogósra sütjük.

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here