Túrós-csokis oreo torta

0
38
turos csokis oreo torta

 Receptversenyünkre érkezett egy kívül-belül oreo kekszes csokis torta.

turos csokis oreo tortaHozzávalók:

Fehér piskótához:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg oreo keksz

Csokis piskótához:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg oreo keksz

Csokis krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg oreo keksz

Túrós krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg oreo keksz

Torta oldalához:

  • 1 dl tejszín
  • 7 dkg étcsokoládé

Tetejére és oldalára:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg oreo keksz

Elkészítés:

A piskótához kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a cukorral. Beleszitáljuk a liszttel elkevert szódabikarbónát, finoman összekeverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne törjük össze a habot! Beleforgatjuk az összeaprított oreo kekszet, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 percig sütjük. A csokis piskótával ugyanígy járunk el, csak a liszthez keverjük a kakaóport is. Majd amikor ezt is összeforgattuk a fehérjével, hozzáadjuk a szintén feldarabolt oreo kekszet. Ugyanazon a módon sütjük, mint a fehér piskótát.
Elkészítjük a csokis krémet: felmelegítjük a tejszínt, fontos, hogy ne forrjon, csak elég forró legyen ahhoz, hogy a csoki elolvadjon benne. Majd beletesszük a kockákra tördelt étcsokit és addig keverjük amíg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, habverővel addig keverjük amíg sűrű krémet nem kapunk.
A túrós krémhez a tejszínt kemény habbá felverjük, hozzákeverjük a porcukrot, majd a túrót és végül az oreo kekszet amit előtte összezúztunk. Ezt is hagyjuk pihenni hűtőszekrényben amíg a piskóták kihűlnek.
A torta oldalára fog kerülni egy vékony réteg krém, amire a zúzott oreot rá tudjuk tapasztani. Ehhez a tejszínt szintén felmelegítjük, majd a csokit belekeverjük amíg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, ezt is addig keverjük a habverővel amíg sűrű krém nem lesz belőle.
Ha a piskóták kihűltek, mindkettőt vágjuk ketté. Alulra kerül a fehér piskóta, amit kenjünk meg csokis krémmel. Erre kerül a csokis piskóta, erre a túrókrém  (egy kanálnyi krémet hagyjuk a torta közepére, amire rátapad az oreo keksz), aztán megint csokis piskóta következik és a csokis krém, végül az utolsó fehér piskóta. A torta közepére rákenjük a maradék túrós krémet úgy, hogy a szélén hagyjunk kb. 3 centi üres részt amire az étcsokit folyatjuk majd. A tortát bekenjük körbe a díszítő krémmel, amit az oldalára készítettünk. Zúzott oreo kekszet tapasztunk az oldalára úgy, hogy csak a torta magasságának a felét takarja be. A csokit felolvasztjuk gőz fölött, kinyomó zacskóba töltjük és kis lyukat vágunk rá, hogy finoman kicsurogjon a csoki. Körbeöntjük vele a torta szélét onnan kezdve ahol kihagytuk a 3 centis részt és lefolyatjuk a torta oldalára.

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here