Totus kuglóf

totus kuglof

 

Receptversenyünkre érkezett egy egészséges, bárki által fogyasztható gluténmentes totus kuglóf receptje.

totus kuglofHozzávalók a tésztához:

  • 12 dkg gesztenyeliszt
  • 5 tojás
  • 2 ek. négyszeres édesítő
  • csipet só
  • fél csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 7 tojás fehérjéből készített totu ( vagy 18 dkg készen vásárolt)
  • 1 marék mazsola
  • fél citrom leve
  • 2 ek. négyszeres édesítő

Elkészítés:

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá. A száraz hozzávalókat keverjük össze és kanalanként – óvatos keveréssel – adagoljuk a habhoz a tojássárgájával együtt. Folyós tésztát kapunk, mintha hagyományos piskótát sütnénk. A totut összekeverjük a jól megmosott mazsolával és az ízesítőkkel. A tészta felét belemerjük a formákba, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, végül ráöntjük a maradék tésztát. 160 fokon 20 percig süssük légkeveréssel. Én a sütéshez 4 db 12 cm átmérőjű szilikon mini kuglófformát használtam. Süthetjük nagyobb muffinformákban is.

 totu1Totu készítése házilag
Hozzávalók:

  • tojásfehérje
  • 2 ek almaecet
  • 1 kk. só
  • 1 ek. kókuszzsír

Elkészítés:

Felforralunk kb. másfél liter vizet, hozzáadjuk az ecetet, a sót és a villával felvert tojásfehérjét. 2-3 percig forraljuk, ez alatt a tojásfehérje kicsapódik és túrós állagú lesz. Tésztaszűrőbe leszűrjük, még forrón totu2összekeverjük a kókuszzsírral és villával kicsit összetörjük. Ugyanúgy használjuk, mint a túrót. 25 dkg totut általában 12 db tojásfehérjéből tudunk készíteni (függ a tojás nagyságától). A tojásfehérje fagyasztható, kicsi zárt dobozban szoktam összegyűjtögetni.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here