Töltött csirkemell fűszeres vajban sütve, fetás salátával

0
31
toltott csirkemell fuszeres vajban

Egy újabb gluténmentes recept csirkemellből, melyben a hús aszalt sárgabarackkal van töltve.
Az aszalt sárgabarack igen értékes táplálék, hiszen rengeteg ásványi anyagot és vitaminokat tartalmaz.

toltott csirkemell fuszeres vajbanHozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • 1 kis csomag aszalt sárgabarack
  • 2 csomag mini mozzarella
  • bors
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • oregano
  • tárkony

A salátához:

  • 1 kis doboz feta sajt
  • 2-3 db paradicsom
  • 1 zacskó vegyes saláta
  • olívaolaj

 

 

Elkészítés:

A megmosott és szárazra törölt csirkemelleket kettévágjuk, hogy 4 szeletet kapjunk. A deszkára fektetjük őket, a deszkával párhuzamos irányban bevagdossuk mindet, a végén hagyunk 2-2 centit és szétnyitjuk a húsokat. Kissé kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk őket. Egy-egy szeletre hosszában ráfektetjük a bazsalikomleveleket, majd erre a barackot és a mozzarellát. Szorosan feltekerjük és fogpiszkálóval rögzítjük két helyen a tekercseket. A vajat felolvasztjuk. A maradék bazsalikomot, a petrezselymet, az oreganot és a tárkonyt apróra vágjuk és a vajhoz adjuk. A hústekercseket egy jénai tálba helyezzük és leöntjük őket a zöldfűszeres vajjal. Alufóliával letakarva 180 fokon 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 200 fokon további 5-10 percig sütjük amíg szépen meg nem pirul. A salátához a paradicsomot és a fetát szeletekre vágjuk. A tálaláshoz felszeleteljük a húst és a salátát a paradicsomkarikákkal felváltva rétegezve kínáljuk. 

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here