Tejszínes sütőtök krémleves

tejszines sutotok kremleves

Mivel éppen sütőtök szezon van, így van lehetőségünk kipróbálni ezt a finom krémlevest.

tejszines sutotok kremlevesHozzávalók 4 személyre:

  • 600 g sütőtök
  • 2 db húsleves kocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál só
  • pici őrölt bors
  • pici őrölt gyömbér
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál olaj

 

 

Elkészítés:

A sütőtököt megmossuk, hámozzuk, eltávolítjuk a magokat és nagyobb kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon dinszteljük. Hozzáadjuk a sütőtököt, pár percig sütjük, kevergetjük, majd ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval és a gyömbérrel. Beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a leveskockát és körülbelül 20 percig főzzük. Amikor már a sütőtök megpuhult, pépesítjük botmixerrel, majd hozzáadjuk a tejszínt és kis ideig tovább főzzük. Pirított tökmaggal tálaljuk.

A receptet beküldte: Slezsák Anikó

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here