Szójaszószos zöldséges göngyölt csirkemell

0
42
szojas gongyolt csirkemell

Kicsit időigényesebb elkészíteni, de érdemes kipróbálni az alábbi receptet.

szojas gongyolt csirkemellHozzávalók:

  • 1 db csirkemellfilé
  • bors

A páchoz:

  • 4 ek szójaszósz
  • 4 ek olívaolaj
  • szárított rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • oregano

A töltelékhez:

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 db kisebb kaliforniai paprika
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 db nagy sárgarépa
  • 1 fej hagyma

A körethez:

  • 1 csomag madársaláta
  • 2 ek méz
  • 4-5 ek szójaszósz
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A csirkemellfilét felszeleteljük úgy, hogy 6 db tölthető szeletet kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. A páchoz a hozzávalókat egy tálban összekeverjük és a fokhagymát belereszeljük. Ebbe forgatjuk a csirkemell szeleteket és hagyjuk pácolódni 1 órán át, de ha időnk engedi, akár egy éjszakára is hagyhatjuk a pácban. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megpároljuk. A zöldségeket vékony csíkokra szeljük, majd a hagymához adjuk, a póréhagyma kivételével és további 10 percig pároljuk, hogy kissé megpuhuljanak. A csirkemell szeleteket kiterítjük, majd megtöltjük a zöldségekkel, végül felgöngyöljük. Fogpiszkálóval vagy hústűvel átszúrjuk, hogy ne essenek szét. Alufóliával letakarjuk őket és 180 fokon 20 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítva további 15-20 percig sütjük, amíg megpirul. A salátaöntethez összekeverjük a mézet, a szójaszószt, az olívaolajat, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és megsózzuk, megborsozzuk. Az öntetet a madársalátára locsoljuk, összeforgatjuk és a hús mellé kínáljuk. Hasábburgonya illik hozzá.

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here