Szilvásgombóc gluténmentesen

0
43
szilvasgomboc glutenmentesen

A receptversenyre érkezett a szilvásgombóc ezen gluténmentes verziója. Tartalmasabb leves után kitűnő főétel diétázóknak.

szilvasgomboc glutenmentesen

Hozzávalók:

  • 1 kg  főtt burgonya
  • kb  25 dkg rizsliszt
  • 2 db tojás
  • 1 tk só
  • A nyújtófelület szórásához: rizsliszt
  • Töltelékhez: kb 10-15 db szilva
  • fahéj
  • eritrit
  • Továbbá: GM morzsa pirítva (Nálam Mimen panírkeverék)
  • A tálaláshoz: porXukor, fahéj

 

 

Elkészítés:

A krumplit puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd adjuk hozzá a tojásokat, egy mokkáskanálnyi sót, és annyi rizslisztet, h nyújtható tésztát kapjunk. A szilvát mossuk meg, magozzuk ki, és hempergessük meg a fahéjas eritritben. A tésztát nyújtsuk ki, vágjuk kb 10*10-es négyzetekre, és tegyünk a közepükbe egy-egy fahéjas szilvát. Óvatosan csomagoljuk be, majd gömbölyítsük meg. Forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük, akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére. Amíg főnek, a gombócok, pirítsuk meg a GM morzsát.

Ebbe a pirított morzsába szedjük ki – szűrőlapát segítségével – a gombócokat, majd jénaiba rakosgatjuk, és fahéjas porXukorral kínáljuk.

(A receptet beküldte: Putóczki Gáborné)

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here