Szedres sajttorta pohárban

0
37
szedres sajttorta puharban

Amilyen mutatós, olyan egyszerű az alábbi desszert. Barakonyi Krisztina küldte receptversenyünkre.

szedres sajttorta puharbanHozzávalók 6 pohárhoz: 

  • 1 csomag ropogós zabkeksz /Győri Édes /,
  • 50 gr. vaj,
  • 1/2 mokkáskanálnyi fahéj,
  • 250 gr. mascarpone,
  • 1 csésze sűrű görög joghurt,
  • 200 gr. tejszín,
  • ízlés szerint 3-4 evőkanál porcukor,
  • 1/2 lime leve,
  • 1 kávéskanál vanília esszencia,
  • 1 nagy bögre szeder,
  • 2-3 evőkanál kristálycukor,
  • 1 csapott kávéskanál zselatin

Elkészítése:

A kekszet zippes zacskóba tesszük, légmentesen lezárjuk és sodrófával összezúzzuk. A kekszmorzsalékot egy tálba szórjuk majd ráöntjük az előzőleg felolvasztott langyos vajat és fahéjat. Villával összekeverjük az egészet. A nedves kekszmorzsát kiadagoljuk a borospoharak aljába.

A krémhez a mascarpone-t tálba öntjük, hozzáadjuk a joghurtot, a lime levét, a porcukrot, a vanília eszenciát és kikeverjük. A tejszínt habbá verjük és lazán beleforgatjuk a krémbe. Az elkészült krémet a poharakban lévő kekszrétegekre adagoljuk.

A szedermártáshoz a szedret egy kisebb lábosba szórjuk, ízlés szerint kristálycukrot adunk hozzá, majd lassan felfőzzük az egészet. Inkább rázogassuk a lábast, mint sem kevergessük, hogy a szederszemek ne essenek nagyon széjjel. 5-6 perc alatt megpároljuk a gyümölcsöt, majd a végén belekeverjük a kevéske vízben megáztatott zselatint is. Langyosra kihűtjük a gyümölcsöt, majd rákanalazzuk a krém tetejére. Egy órára a hűtőbe tesszük dermedni. Hűvösen tálaljuk. 

(A receptet beküldte Barakonyi Krisztina.)

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here