Sütőtökös rétes rizslapokból (tej-, glutén-, cukormentes)

sutotokos retes

Rizslapból már többször, többféle rétest sütöttem, most így a sütőtök szezonban kipróbáltam, finom lett.

sutotokos retesHozzávalók 2 rúdhoz:

  • 6 db kerek rizslap

Töltelékhez:

  • kb. fél kg sütőtök
  • eritrit vagy méz
  • mazsola
  • őrölt fahéj

Lekenéshez:

  • 1 db tojás

Szóráshoz:

  • porcukor/porXukor

 

Elkészítés: 

Először a tölteléket készítjük el: a tököt legyaluljuk, majd – ha szükséges – kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Fahéjjal és eritrittel vagy mézzel ízesítjük, kevés mazsolát is rakhatunk bele. Hagyjuk kihűlni. A kör alakú rizslapokat – egy rúdhoz 3 darabot – 1 mp-re hideg vízbe mártjuk, majd úgy helyezzük tepsibe, hogy kissé fedjék egymást. A közepére kanalazzuk a tölteléket. Ráhajtjuk az egyik oldalról a rizspapírokat, tojással megkenjük, majd a másik oldalt is ráhajtjuk, tojással azt is megkenjük. Ugyanígy járunk el a másik rúd rétessel is. Majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral (porxukorral) meghintve tálaljuk. Ebből a mennyiségből kb. 10 darab kisebb rétest kapunk.

A receptet beküldte: Putóczki Gáborné

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here