Sült lazac zöldséges rizzsel, tartármártással

0
43
sult lazac zoldseges rizzsel

Ha a megszokott ételek helyett egy kis különlegességre vágyunk, érdemes ezt a gyorsan elkészíthető receptet választani. Gluténmentes étrendbe is beilleszthető.

sult lazac zoldseges rizzselHozzávalók 2 fő részére:

Halhoz:

  • 2 db friss norvég lazacfilé
  • bors
  • 1 db citrom leve
  • 1 evőkanál kacsazsír

Zöldséges rizshez:

  • rizs
  • fagyasztott zöldségek
  • bors

Tartármártáshoz:

  • tejföl
  • majonéz
  • mustár
  • bors
  • fél citrom leve

Elkészítés:

A lazacokat megmossuk majd a kacsazsírral kikent tálba tesszük és sóval, borssal, citromlével ízesítjük. 180 °C-on 20 percig sütőben megsütjük. Eközben elkészítjük hagyományos módon a rizst. A tartármártáshoz összekeverjük a hozzávalókat. A megsült lazacokat serpenyőbe tesszük, ráöntjük a megmaradt kacsazsírt, majd 1,5 percig sütjük mindegyik oldalát.

A receptet beküldte: Hujber Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here