Sült alma túróval

0
36
sult alma turoval

Ez a desszert illatával és ízével télies hangulatot idéz elő. Én mindig ezzel a desszerttel kezdem a téli hónapokat.

sult alma turovalHozzávalók 2 személyre:

  • 4 db nagyobb alma
  • 250 gramm túró
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • pici fahéj
  • 1 citrom reszelt héja

 

 

 

Elkészítés:

Az almák tetejét levágjuk és kiszedjük a magházát. Kifaragjuk a belsejét, ahova majd a töltelék kerül. A túrót elkeverjük a reszelt citromhéjjal, cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal. A túróba tehetünk mazsolát vagy akár magvakat is, amit szeretünk. A tölteléket ízlésesen az almák belsejébe rakjuk, majd ráhelyezzük a levágott tetejüket. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az almákat hőálló edényben 20 percig alufólia alatt sütjük, majd további 10 percig fólia nélkül. Melegen tálaljuk.

A receptet beküldte: Slezsák Anikó

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here