Spenótos szűzérme

 

Az alábbi spenótos szűzérme recept receptversenyünkre érkezett.

spenotos szuzermeHozzávalók: 

  • 1 nagyobb sertésszűz,
  • 100 gr. füstölt bacon szalonna,
  • 250 gr. bébi spenót,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 csomag olasz vegyes spenótos metélt,
  • 250 gr. tejszín,
  • olivaolaj,
  • só,
  • őrölt feketebors,
  • kevés liszt

Elkészítése:

A szüzet megmossuk, szárazra töröljük és lehártyázzuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és vastagabb szeletekre felvágjuk. Tenyérrel lenyomjuk kissé, hogy medál alakja legyen.

A spenótot leszárazzuk ha kell, és leöblítjük. Egy lábosban bő, sós vizet forralunk, a tésztát ” al dente” megfőzzük benne. Ha megfőtt leszűrjük és melegen tartjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a csíkokra vágott bacon szalonnát lepirítjuk benne. Ha lepirult kiszedjük és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékban a hús mindkét oldalát lesütjük, megpirítjuk. Arra vigyázzunk, hogy a sertésszűz elég zsenge hús, hamar átsül, ne süssük sokáig, mert túlkészül és akkor kiszárad. Akkor jó, ha puha és szaftos marad. Ha elkészült a hús, kivesszük és melegen tartjuk.

Ebbe a serpenyőbe tesszük az aprított fokhagymát, majd sütni kezdjük. Mikor kezdi kiengedni az illatát, hozzádobjuk a spenótot és kevergetve addig pároljuk, amíg az  összeesik. Közben sózzuk, borsozzuk, liszttel meghintjük, és hozzákeverjük a tejszínt is. Beforraljuk, kevergetve mártássá főzzük az egészet pár perc alatt. Mikor a spenótos mártás elkészült, a húst megforgatjuk benne, és máris készen vagyunk. Tálaláskor a forró tésztára halmozzuk a spenótszószos húst, majd megszórjuk a sült bacon szalonnával. Egyszerűen, mennyei étel!  

(A receptet beküldte: Barakonyi Krisztina)

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo