Rozmaringos sült kacsacomb

kacsacomb

 Az alábbi recept érkezett receptversenyünkre. A sült kacsacomb akár az ünnepi asztalra is megfelelő lehet.

kacsacomb

 

Hozzávalók (4 főre):

  • 4 db kacsacomb
  • só, bors, rozmaring, őrölt kömény (ízlés szerint)
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 dl víz

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított kacsacombokat sóval, borssal, őrölt rozmaringgal, valamint a köménnyel alaposan befűszerezem. Néhány órát a hűtőszekrényben állni hagyom, hogy jól átjárja a fűszer a húst. A fűszeres kacsacombokat tepsibe helyezem, melléjük teszem a fokhagymákat és az elnegyedelt vöröshagyma darabokat.  2 dl vizet öntök a tepsibe a húsok alá. 220 °C fokon kb. 1,5 óráig sütöm. Amikor már szép színt kapott a hús, finom ropogósra sütöm a bőrös felületét. Lilakáposztával tálalom.

A receptet beküldte: Domonkos Sz. Anita

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here