Rakott sárgarépa

0
28
rakott sargarepa paleo

Sokféle zöldségből készítettem már rakott ételt, de sárgarépából még nem. Mivel annyira finom, roppanós új répát sikerült vennem, hogy most kipróbáltam. Bátran kijelenthetem, hogy a legjobbak egyike lett.

rakott sargarepa paleoHozzávalók:

  • 4 db. nagyobb új sárgarépa,
  • 30 dkg felső csirkecomb filé,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 evőkanál kókuszzsír,
  • fél tv paprika,
  • 1 kisebb paradicsom.
  • 1 doboz (165 ml-es) kókuszkrém (cocomas) esetleg tejszín,
  • 1 tojás,
  • só,
  • bors

Elkészítése:

A sárgarépákat karikákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. 30 dkg felső csirkecomb filét ledarálunk, hagymából, paprikából és paradicsomból a két evőkanál kókuszzsíron hagyományos módon pörköltet készítünk, de csak félpuhára pároljuk. Egy tűzálló tál alját kikenünk kókuszzsírral,belerakjuk a leszűrt répa felét, ráöntjük a félkész pörköltet, majd elrendezzük rajta a megmaradt répakarikákat. A kókuszkrémet tálba öntjük, hozzárakjuk a tojást, sót, borsot jól kikeverjük és meglocsoljuk vele a rakomány tetejét.

180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here