Rákóczi túrós kosárkák

rakoczi turos kosarka

A Rákóczi túrós sütit mindenki ismeri. Az alábbi receptben ennek a sütinek kicsinyített mását, kosárka formájában találhatjuk meg.

rakoczi turos kosarkaHozzávalók:

A tésztához:

  • 22,5 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 7 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 ek tejföl

A töltelékhez:

  • 45 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 5 dkg búzadara
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom héja
  • pár evőkanál baracklekvár

A tetejére:

  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor

Elkészítés:

A tésztához kikeverjük a vajat a tojások sárgájával és a cukorral, majd a liszttel, a sütőporral és a tejföllel sima tésztát gyúrunk belőle. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk és kibélelünk vele 8 db kivajazott, kilisztezett mini piteformát. 160 fokos sütőben 10 perc alatt világosbarnára sütjük. (Ne süssük túl mert a töltelékkel is sütnünk kell még.) A töltelékhez a túrót a tojással, a búzadarával, a kristálycukorral és a citrom héjával alaposan összekeverjük. A kihűlt kosarakat megkenjük baracklekvárral és beletöltünk annyi túrós masszát, amennyi belefér. Visszatesszük a sütőbe további 10-15 percre. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, habzsákba töltjük, majd kis halmokat nyomunk belőle a pitéink tetejére, végül lángszóró pisztollyal kissé megpörköljük azokat.

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here