Pulykamell kókuszos párizsi bundában, sült zellerhasábbal

0
45
pulykamell kokuszos bundaban

Egy megszokott hagyományos étel, melyben néhány alapanyag ki lett cserélve.

pulykamell kokuszos bundabanHozzávalók:

  • pulykamell
  • fokhagyma
  • kókusztej
  • kókuszliszt
  • kókuszreszelék
  • tojás
  • kókuszzsír
  • zeller
  • bors
  • pirospaprika

 

 

Elkészítés:

A pulykamellett ujjnyi vastag, tenyérnyi nagyságú szeletekre vágjuk és előző este belerakjuk sós, fokhagymás kókusztejbe. Panírozás előtt jól lecsöpögtetjük. Panírnak kókuszliszt és kókuszreszelék keveréket használunk, amibe belereszelünk 1 gerezd fokhagymát. Először ebbe a keverékbe, majd egy felvert tojásba mártjuk. (Nem tévedés, ebben a sorrendben!) Kókuszzsírban közepes lángon sütjük először fedő alatt, majd fedő nélkül. Egyáltalán nincs kókusz íze, nagyon finom, porhanyós.
Hasábzellertökéletesen helyettesíti a hasábburgonyát. A zellert ujjnyi vastag hasábokra vágjuk. 2-3 percig sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük. Egy evőkanál kókusz- vagy paleoolajba reszelünk 1 gerezd fokhagymát, teszünk hozzá csipet törött borsot és pirospaprikát, jól összekavarjuk. Ebbe a keverékbe beleforgatjuk az előfőzött zellerhasábokat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egymás mellé sorban lerakjuk és 180 fokon légkeveréses funkcióval pirosra sütjük. Bármilyen húshoz köretként használhatjuk, de nasinak vagy mártogatáshoz is kiváló.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here