Piskótaszelet

piskotaszelet

 

Az alábbi piskótaszelet receptversenyünkre érkezett.

piskotaszeletHozzávalók a piskótatekercshez: 

  • 3 tojás,
  • 3-3 púpos kanál liszt és cukor,
  • 3 kanál víz,
  • 1 csipet só,
  • 1 kiskanál sütőpor

Kakaós piskótához: 

  • 5 tojás,
  • 3 kanál liszt,
  • 2 kanál keserű kakaópor,
  • 5 kanál cukor,
  • 5 kanál víz,
  • 1 csipet só,
  • 1 kiskanál sütőpor

Krémhez: 

  • 2 csomag Oetker vanília pudingpor,
  • 6 dl. tej,
  • 5 kanál cukor,
  • 1 kiskanál vanília esszencia,
  • 250 gr. mascarpone krémsajt

Továbbá: 

  • 4-5 kanál baracklekvár,
  • 100 gr. étcsokoládé,
  • 1 kiskanál olaj a bevonáshoz

Elkészítése: 

Először a piskótákat készítjük el. Mindkét piskótához külön-külön a megadott tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, a lisztet, a csipet sót, a sütőport. A sötét piskótához a kakaóport is, és az egészet kikeverjük. A tojásfehérjékből habot verünk és a végén lazán belekeverjük a masszákba. Mindkét piskótát egymás után kisütjük egy kb. 20 x 30 cm-es tepsiben, amibe előtte sütőpapírt fektettünk. 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt. Sütés után a fehér piskótát feltekerjük és úgy hűtjük ki, a kakaós piskótát pedig lapjában félbe vágva hűtjük ki.

Míg sülnek és hűlnek a piskóták, addig elkészítjük a krémet. A vaníliapudingot sűrűre megfőzzük a tejben a cukorral és az esszenciával, majd néha megkeverve teljesen kihűtjük. A hideg pudingot habosra keverjük a mascarpone sajttal. A piskótatekercset megkenjük a baracklekvárral, feltekerjük és felvágjuk ujjnyi szeletekre.

A torta összeállítása: az egyik piskótalapra kenjük a fele mennyiségű krémet, ezt kirakjuk a felvágott lekváros piskótatekercsekkel, majd erre kenjük a maradék krémet és befedjük a másik kakaós piskótalappal az egészet. Kissé lenyomjuk a sütemény tetejét, hogy egyenletes legyen. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kiskanálnyi olajjal,  majd rákenjük a sütemény tetejére. Elsimítjuk, hogy egyenletes legyen. Tálalásig behűtjük, és hosszúkás szeletekre felvágva tálaljuk.

(A receptet beküldte: Barakonyi Krisztina)

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here