Paleo epertorta (csokitorta sütés nélkül)

paleoepertorta

22 éves “kicsi” fiam kritikája: “Anya ilyet kérek szülinapomra!”

paleoepertortaHozzávalók:

A “tésztához”:

  • 10 dkg törökmogyoró
  • 8 dkg kimagozott datolya

A krémhez:

  • 2 db érett avokádó
  • 7 dkg kakaópor
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 2 ek méz vagy mézpótló cukorbetegeknek

A tetejére:

  • eper
  • fél csomag zselatin
  • fél dl víz

 

Elkészítés:

A kimagozott datolyát és a mogyorót késes aprítóban alaposan összezúzzuk. Jól formázható masszát kell kapnunk. Ezt egy kb 18 cm-es átmérőjű tortaformába (én lábasba) nyomkodtam. A krém hozzávalóit is a késes aprítóba tettem, és habosra kevertettem. Rákentem az alapra, majd kiraktam a megmosott felezett eprekkel, zselatint a vízben elkevertem, forráspontig melegítettem, és ecset segítségével, az epreket épp csak átfényeztem. Fogyasztás előtt kb egy órát hűtöttem. 6 szelet lett belőle.

(A receptet beküldte: Putóczki Gáborné)

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here