Palacsinta gluténmentesen, amarántlisztből

0
33
amarant palacsinta

Az amaránt jelentős fehérje- és zsírtartalma révén kiemelkedik a gabonák, álgabonák sorából. Ásványi anyagai közül kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, cink- és vastartalma érdemel külön említést. Magas B2-, B6-vitamin tartalma!

amarant palacsinta

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg amarántliszt
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 csipet só
  • kb 3,5 dl víz
  • kókuszzsír a sütéshez
  • Töltelék: nálam házi baracklekvár

 

 

Elkészítés: 

A hozzávalókat alaposan keverjük össze, kézi habverővel. Sűrű palacsintatésztát kapunk, amit ha kell vízzel tovább hígíthatunk. Érdemes kb fél órát pihentetni, ha szükséges vízzel tovább hígítható. Teflon, vagy kerámia serpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, süssük ki. Ebből a mennyiségből nekem 10 darab palacsinta lett. Lekvárral töltve kínáltam!

(A receptet beküldte: Putóczky Gáborné)

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here