Nyári tésztasaláta

Bár ősz van már, de örömmel fogadtuk ezt a nyári tésztasaláta receptet Barakonyi Krisztinától.

nyari tesztasalataHozzávalók: 

  • 1/2 csomag csavart tészta,
  • 300 gr. harcsafilé,
  • 2-3 kanál olaj,
  • 1 fej lila hagyma,
  • 1 nagyobb kemény paradicsom,
  • 1/2 kígyóuborka,
  • 1 csomag mini mozzarella sajt,
  • 1 csésze főtt, morzsolt kukorica,
  • 1 közepes sárgarépa.
  • 1/2 csokor petrezselyem

Öntet: 

  • 1/2 csésze majonéz,
  • 170 gr. sűrű tejföl,
  • 1/2 citrom leve,
  • 1 csapott kanál porcukor,
  • ízlés szerint só,
  • őrölt fehér bors,
  • citrombors

Elkészítése:

A tésztát sós-lobogó vízben “al dente ” megfőzzük, majd leszűrjük és teljesen kihűtjük. Míg fő a tészta, addig a hal/húst felcsíkozzuk, sózzuk, citromborssal fűszerezzük, majd egy kevés olajon lepirítva megsütjük. A paradicsom magját kivágjuk és a húsát apró kockákra felvágjuk. Így teszünk a sárgarépával, az uborkával, a lila hagymával és a mozzarella sajttal is. 

Elkészítjük az öntetet is. A majonézt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét, a porcukrot, a sót és egy csipet őrölt fehér borsot. Kikeverjük. A tésztát egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a felaprított dolgokat, a vágott petrezselymet és a végén az öntetet. Lazán forgassuk össze az egészet, majd pár darabka sültet tegyünk a tetejére, mert az ott olyan jól mutat / szerintem /. Tálalásig hűtsük be. 

(A receptet beküldte: Barakonyi Krisztina.)

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo