Nutellás csokitorta

Íme egy újabb tejszínes, nutellás, csokis torta a receptversenyben. Mindenféle finomság van ebben a tortában, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók a 12 szeletes tortához:

nutellas csokitortaPiskóta:

  • 40 dkg liszt
  • 40 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl olaj

Krém:

  • 5 dl habtejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 ek keserű kakaópor
  • 1 ek vaj
  • 10 ek nutella

Csokimáz:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg keserű kakaópor

Díszítés: 

  • Kinder bueno
  • oreo keksz
  • vaníliás karika

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat keverjük össze: lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport. Egy másik tálban a nedves hozzávalókat: tojást és az olajat. Majd a száraz hozzávalókat folyamatosan adagoljuk a tojásos masszába. 25 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 fokon 30 percig sütjük. A krémhez felverjük a habtejszínt, majd pihentetjük. Addig gőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a nutellát. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a csokis masszát és addig keverjük, amíg homogén állagú nem lesz. A csokimázhoz gőz felett folyamatos keverés mellett összekeverjük a hozzávalókat. 3 részre vágjuk a piskótát, megkenjük a krémmel és így rétegezzük. Az oldalát és a tetejét is bekenjük, majd a csokimázat körbecsurgatjuk a torta szélén hogy lefolyjon. Darabokra törjük az oreo kekszet, a Kinder buenot, a vaníliás karikát és díszítjük. 2 órára hűtőbe tesszük.

A receptet beküldte: Hujber Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo