Mozzarellával töltött rántott cukkini gluténmentesen

cukkini toltve

Mint tudjuk, a cukkini egészséges, mert tartalmaz többek között káliumot, foszfort, cinket, magnéziumot és kalciumot is, ezen felül gazdag vitaminokban is. Értékes alkotóeleme lehet fogyókúrás étrendnek, hiszen 100 grammjában mindössze 30 kalória található.

cukkini toltveHozzávalók: 

  • 1 db cukkini (kb. 40 dkg)
  • 1 cs. light mozzarella golyó
  • rizsliszt
  • 2-3 db tojás
  • GM zsemlemorzsa
  • GM zabpehely

 

 

 

Elkészítés: 

A cukkinit alaposan mossuk meg, majd  héjastól hosszanti irányba nagyon vékonyra szeljük fel. Sózzuk meg, majd konyhai papírtörlővel itassuk le a felesleges levet. Tegyünk keresztbe 2 cukkinicsíkot, a közepére helyezzünk egy mozzarella golyót és hajtogassuk össze kis párnácskává. Tűzzük össze egy-egy fogvájóval. A szokásos módon panírozzuk be: rizsliszttel, pici sóval ízesítet felvert tojással, GM zsemlemorzsa és GM zabpehely keverékével. Sütés előtt a fogvájókat távolítsuk el, hogy a cukkini párnácskák szépen megőrizzék formájukat. Kókuszzsírban vagy étolajban süssük pirosra. Köretnek párolt rizs megfelelő hozzá.

A receptet beküldte: Putóczki Gáborné

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here