Mexikói sörös-babos csirkeragu

mexikoi csirkeragu

Az alábbi mexikói sörös-babos csirkeragu recept érkezett receptversenyünkre.

mexikoi csirkeraguHozzávalók: 

  • 1 nagyobb csirkemell filé,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 4 kanál olaj,
  • 2,5 dl kukorica sör,
  • 1 evőkanál sűrített paradicsomkrém,
  • 1 doboz vörös bab konzerv,
  • 1 doboz kukorica konzerv,
  • 1 lime,
  • 1 kávéskanál keserű kakaópor,
  • só,
  • őrölt fekete bors. 

Tálaláshoz: 

  • párolt rizs,
  • tortilla lap,
  • tortilla chips,
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A csirkemellet vékony csíkokra felvágjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Egy serpenyőbe olajat forrósítunk, majd rádobjuk a húst és erős tűzön kevergetve, kissé elősütjük. Ez után mérsékeljük a serpenyő alatt a tüzet és a fokhagyma gerezdeket rányomjuk a húsra. Kevergetve addig sütjük, amíg elkezdjük érezni a sülő hagyma illatát. Ekkor hozzá öntjük a sört és lefedve 10 percig pároljuk az ételt.

Közben kinyitjuk a konzerveket, leöntjük róluk a levet, a lime levét kifacsarjuk, a chili paprikát nagyon apróra felvágjuk. A húshoz adjuk a babot, a kukoricát, a lime levét, a chili paprikát, a sűrített paradicsomot és a kakaóport. Ha szükséges, utánaízesítjük a ragut még sóval és borssal.

Lefedjük és még 15 percet főzzük az ételt. Tálaláskor meghintjük a ragut vágott petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.

(A receptet beküldte: Barakonyi Krisztina)

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here