Méteres cupcake

meteres cupcake

Méteres cupcake

meteres cupcakeHozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg eritrit
  • 10 ek víz
  • 7 ek szőlőmagolaj
  • 35 dkg rizsliszt/GM süteményliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek kakaópor
  • A krémhez:
  • 2 cs. GM puncs pudingpor
  • 5 dl tej/rizstej
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 20 dkg nyírfaporcukor
  • 3-4 ek rum (esetleg aroma)

A tetejére:

  • 10 dkg GM étcsoki
  • 2 ek szőlőmagolaj

Elkészítés: 

A tojások sárgáját jól kikeverjük az eritrittel, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rizsliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 ek kakaót és még 1 ek meleg vizet keverünk.

A kivajazott muffin formák felébe félig a sárga, a másik felébe, szintén félig a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk óvatosan.

Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük, kb 20 perc. Tűpróba!

Simára keverjük pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük.

A megsült és kihűlt muffinok “kalapját” levágjuk, a krémet csillagcsöves zsákba kanalazzuk, és ezt halmozzuk a muffinokra, a kalapokat visszahelyezzük, és vízgőz felett megolvasztott csokival óvatosan leöntjük. Azonnal tálalható.

(A receptversenyre beküldte: Putóczki Gáborné)

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here