Mennyei kacsacomb petrezselymes krumplival és párolt lilakáposztával

0
41
mennyei kacsacomb

Ünnepi ebédre is tökéletes választás a sült kacsacomb.

mennyei kacsacombHozzávalók 2 fő részére:

  • 2 db kacsacomb
  • bors
  • mustár
  • vöröshagyma
  • méz
  • burgonya
  • petrezselyem
  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • ecet
  • vörösbor

Elkészítés:

Előző nap bepácoljuk a kacsacombokat. Megmossuk, sózzuk, borsozzuk. Megkenjük mustárral, majd hagymakarikákkal befedjük és mézzel megcsurgatjuk. Másnap felöntjük 2 dl vízzel, teszünk bele 2 ek kacsazsírt és 200 fokon 2,5 órát sütjük + fél óra pirítás fedő nélkül. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk és sós vízben 20 percig főzzük. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, rádobjuk a petrezselymet, majd megpirítjuk. Belerakjuk a krumplit és pár percig tovább pirítjuk. Lilakáposztát legyaluljuk, sózzuk. Kacsazsírt felmelegítjük, porcukrozzuk és a vékonyra szelt vöröshagymát megkaramellizáljuk. Ráöntjük az ecetet és beletesszük a lilakáposztát. Felöntjük egy kis vízzel és megpároljuk. Mikor már megpuhult, ráöntjük a vörösbort és fedő nélkül tovább főzzük 5 percig.

A receptet beküldte: Hujber Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here