Meggyes mámor

meggyes mamor

Az alábbi zselatinos tetejű süti meggyel készült, de más gyümölcsökkel is ki lehet próbálni. A benne lévő mascarponés, túrós krém jól passzol a savanykás gyümölcsökhöz.

meggyes mamorHozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 tk vanília aroma

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 50 dkg túró
  • 1 tk vanília aroma
  • 6 ek porcukor
  • 5-6 ek meggylekvár

A borzseléhez:

  • 5 dl meggybor
  • 2 csomag tortazselé (100 g)
  • 1 csipet fahéj

A tetejére:

  • 50 dkg meggy
  • 2 csomag piros tortazselé

Elkészítés:

A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a lisztet és a sütőport, majd kis adagokban finoman beleforgatjuk a tojásfehérjét. Kb. 25×30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a piskótát. Ha megsült a piskóta kettévágjuk és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a vanília aromát, a porcukrot, a mascarponét és a túrót is. Alaposan kikeverjük a krémet. A borzseléhez a tortazselét elkeverjük a borral, majd melegíteni kezdjük. Ha forrásközeli állapotba ér, azonnal elzárjuk. Picit hagyjuk hűlni. 1-2 evőkanál meggylekvárt rákenünk a kihűlt piskótákra, majd az egyiket megkenjük a krém felével. Utána elsimítjuk rajta a borzselét és aztán a maradék krémet. A piskóta másik felével lefedjük úgy, hogy a lekváros oldal a krém felé essen. A meggyet egyenletesen elosszuk a tetején, majd leöntjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített tortazselével.

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here